A németekben bízik a két válsággal küzdő Bajnai

Vágólapra másolva!
Magyarország súlyos gazdasági helyzetéből nem önállóan, hanem egész Európa, különösen Németország helyreállása révén lábalhat ki - fejtette ki a magyar miniszterelnök a londoni Financial Times-nak adott interjújában.
Vágólapra másolva!

"Együtt sírunk és nevetünk Európával, illetve azon belül is Németországgal" - mondta a lapnak Bajnai Gordon, aki szerint ez bár nem valószínű, de amennyiben újabb visszaesés jön, akkor újabb sokk érheti az országot.

A magyar kormányfő szerint egyedül egyetlen európai ország sem tudja felvenni a harcot a válsággal. "A krízist európai szinten kell kezelni, és minden országnak el kell végeznie a saját feladatait" - mondta Bajnai.

A kormányfő szerint Magyarország két válsággal szembesül, és a kormány mind a kettőt kezeli. Az egyik a nemzetközi pénzügyi krízisből adódik, de ez rávilágított a két nagy politikai párt közötti "hidegháborúra", amely 10 éve megakadályozza a reformokat az országban.

Bajnai elismerte, hogy Magyarországnak további nemzetközi segítségre lehet szüksége, amennyiben újabb olyan sokk éri, mint tavaly ősszel, amikor a bankközi és az állampapírpiacok teljesen kiszáradtak.