Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Elbúcsúzhat beígért végkielégítésétől a Citigroup Inc öt korábbi felsővezetője - értesült a The Wall Street Journal az ügyhöz közelálló forrásból. A pénzügyi csoport mostanra már átutalta az érintetteknek megítélt összesen mintegy 100 millió dollárnyi járandóság több mint felét - írta az újság -, de úgy döntöttek, hogy nem folytatják, tartva a közvélemény rosszallásától.

Washington nem kérte hivatalosan, hogy a Citigroup ne fizesse ki a tízmillió dollárokra rúgó végkielégítéseket. A hitelválság során súlyos veszteségeket elszenvedő Citigroup mintegy 50 milliárd dollárt kapott az USA 700 milliárd dolláros kormányzati bankmentő csomagjából és mostanában több bírálat érte amiatt, hogy nehézségei ellenére fontolgatta új vállalati repülőgépek vásárlását, illetve a vezetők irodáinak megújítását - írja a Napi Gazdaság.

A WSJ információi szerint a mostani döntés érinti Michael Kleint, a csoport befektetési bankjának korábbi társelnökét, valamint Kevin Kessinger it-főnököt is, akik tavaly távoztak a Citigrouptól. Kleinnek 42 millió dollárt ígértek készpénzben és részvényben 2009 során annak fejében, hogy nem megy valamelyik riválishoz dolgozni, illetve nem csábít el alkalmazottakat vagy ügyfeleket a Citigrouptól.