Magyar buszt tesztelnek Obama szülővárosában

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Barack Obama szülővárosa, Honolulu, a Hawaii szigetek fővárosa a NABI autóbuszát teszteli. A műanyag vázas, Kaposváron gyártott NABI Compobus 45 C LFW könnyebb, mint az Oahu Transit Services (OTS) közlekedési vállalat hagyományos buszai, több utast tud szállítani és ellenáll a korróziónak, amely a csendes-óceáni USA tagállam esetében igen fontos probléma, tekintettel a sós, párás tengeri levegőre.

Mufi Hanneman, Honolulu polgármestere személyesen mutatta be a magyar buszt a város lakóinak. Elmondta, hogy mivel jó kapcsolatuk van Los Angeles városával, Antonio Villaraigosa, L.A. polgármestere maga hívta fel a figyelmét a különleges, hazánkban gyártott autóbuszra. A NABI buszaiból Kaliforniában már több száz van. Az anyaga miatt "gördülő szörfdeszka" és "varázsbusz" névvel emlegetett jármű a teszteken jól teljesített, és az utasok is egyértelműen lelkesedtek érte, így elképzelhető hogy Honolulu is a magyar buszok mellett teszi le a voksát.

Honoluluban egyébként már van hagyománya a magyar autóbuszoknak, 1984-ben a NABI elődje, az Ikarus 286 típusú autóbuszokat szállított a városnak, amelyek másfél évtizedig közlekedtek.