Vágólapra másolva!
Az indiai pénzügyminisztérium jelentése szerint elképzelhető az ország GDP-jének 7 százalékos növekedése idén, ha végrehajtják a megfelelő reformokat. Ezek viszont komoly ellenállásba ütközhetnek, mivel olyan témákat érintenek, mint az üzemanyag, az élelmiszerek és a műtrágya árának állami támogatásának csökkentése.
Vágólapra másolva!

Itt olvashatja a válság híreit!

Nagy felelősség nyomja az Indiai Kongresszusi Párt (INK) vállát. A nemrég lezajlott választásokon ismét győzelmet aratott, ráadásul növelte parlamenti többségét. Ennélfogva már semmi sem akadályozhatja reformprogramját, amit eddig a vonakodó koalíciós partnerek miatt halogatott.

Az elmúlt egy évben India gazdasága 6,7 százalékot növekedett, míg az elmúlt öt évben átlagosan 8,8 százalékkal. Valószínűleg hitelfelvétellel fogja elérni a kormány a gazdaság élénkítését, és az erről született végleges döntést hétfőn jelenthetik be - adta hírül a BBC.

A pénzügyminisztérium támogatja a tervet és kiállt a külföldi tőkebefektetések megkönnyítése, valamint az üzemanyagár támogatás csökkentése mellett is. Az új idők jeleként, szerdán a benzinárak már 10 százalékkal emelkedtek is. Ha minden a tervek szerint alakul idén 7 százalékkal, a következő években akár még nagyobb ütemben nőhet a gazdaság.