Vágólapra másolva!
Az Alcoa Inc., a legnagyobb amerikai alumíniumgyártó a második negyedévben a vártnál kisebb veszteségről számolt be. A cég ugyanis időben csökkentette termelését, és az elbocsátások révén pénzt takarított meg.
Vágólapra másolva!

A veszteség részvényenként 26 cent volt - ha a Bloomberg hírügynökség szerint "bizonyos tételektől eltekintenek". Az elemzők 38 centes veszteséget kalkuláltak előzetesen.

A nettó veszteség 454 millió dollárt tett ki, ami 47 centnek felelt meg részvényenként. Ez az egy évvel ezelőtti 546 milliós nyereséggel áll szemben, ami 66 centes részvényenkénti eredményt jelentett.

Az Alcoa eladásai 41 százalékkal csökkentek, 4,24 milliárd dollárra.

A Klaus Kleinfeld vezérigazgató által irányított cég csökkentette a kibocsátást és sok dolgozót épített le - írja a Bloomberg.

"Az Alcoának van ereje a fennmaradáshoz, és csökkentette a költségeket, hogy kiállja az alumíniumipar történetének legkomolyabb visszaesését" - közölte Kleinfeld. Az Alcoa részvényei a bejelentés után 5 centtel emelkedtek, és 9,46 dollárt értek.

Az Alcoa az első cég, amely a Dow Jones Ipari Átlagban szereplő harminc legfontosabb vállalat közül publikálta negyedéves számait.