Biciklire is jár roncsprémium Bécsben

2009.08.11. 7:54

Roncsprémiummal támogatják Bécsben a régi kerékpárok újra cserélését. Az osztrák főváros és az ARBÖ autóklub közös akciójának célja: javítani a közlekedésbiztonságot.

A válság híreit itt olvashatja!

A 70 eurós visszatérítést helyi lakosok igényelhetik egy új kerékpárról szóló, legkevesebb 140 eurós számla bemutatásával. A blokk nem lehet régebbi kéthetesnél. A támogatásért cserében le kell adni egy, a KRESZ-nek megfelelően felszerelt biciklit.

Az akció egyelőre ötszáz kerékpárra korlátozott, de ha szükség lesz rá, bővítik a keretet. A pályázóknak előzetesen jelentkezniük kell egy internetes űrlap kitöltésével. Aki nem fér bele a félezer főbe, az akció végéig várólistára kerül.

A régi drótszamarak sem kerülnek a szemétbe, ezeket egy szociális foglalkoztató program keretében felújítják, azután értékesítik vagy pedig rászorulóknak adják.

Bécs közlekedésének jelenleg mintegy öt százalékát teszi ki a biciklis közlekedés, 2015-re nyolc százalékra akarják növelni ezt az arányt. A kerékpáros közlekedési hálózat hossza több mint 1100 kilométer.

KAPCSOLÓDÓ CIKK