Vágólapra másolva!
A következő fél évre vonatkozóan határozottan javult, mind a saját üzleti környezetük mind a gazdaság egészének megítélése Kelet-Európában működő külföldi cégek körében - ez derül ki Thomson Reuters OeKB kedden kiadott Közép és Kelet Európai Üzleti Környezet felméréséből.
Vágólapra másolva!

Itt olvashatja a válság híreit!

A felmérés szerint - bár továbbra is a negatív tartományban volt - az egész régióban javult az index: az áprilisi mínusz15-ről júliusra mínusz 7-re emelkedett. A mutató pozitív volt Lengyelországban és Csehországban, nulla Oroszországban, ahol az előző felmérés során még mínusz 20 volt az index értéke. A legrosszabb értéket Magyarország és Ukrajna mutatta a felmérésben.

Magyarországon az index értéke 4 ponttal mínusz 28-ra emelkedett, ezzel a lista végén szerepel, míg Ukrajna a második legrosszabb volt. Az osztrák pénzintézet, az OeKB által készített felmérés során 400 nemzetközi vállalatot kérdeztek meg.

Londoni elemzők korábban úgy nyilatkoztak, hogy a költségvetési fegyelem "markánsan" javította a Magyarországgal kapcsolatos piaci hangulatot. A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni befektetési részlegének július végi elemzése szerint Magyarország az OECD-térségen belül a legerősebb költségvetési pozícióban kerülhet ki a válságból, és jövőre akár költségvetési többlete is lehet.