Növelés helyett csökkentheti termelését a Toyota

Vágólapra másolva!
A tegnapi japán lapértesüléssel szemben nem növeli, hanem jelentősen csökkentheti a termelést a Toyota. Világszerte 700 000 darabbal kevesebbet gyárthatnak idén, a részletekről később döntenek.
Vágólapra másolva!

Az Asahi Shinbun, japán lap arról értesült a napokban, hogy a Toyota 100 darabbal növeli a napi gyártását. A lap a kormányzati intézkedések hatásában látta a magyarázatot.

Most azonban más hírek kerültek ki, ami egyáltalán nem a termelésnövelésről szól. Japán lapok arról számoltak be, hogy a vállalat 1 millióval kevesebb autót fog gyártani az idei üzleti évben, amely jövő márciusban zárul. Ez 10 százalékos kapacitáscsökkentést jelent, a Toyota jelenleg 10 millió körüli autót állít elő világszerte.

A júniussal zárult első negyedben a társaságnak 77,8 milliárd jenes vesztesége keletkezett adó után. Egy évvel korábban 353,7 milliárd jen adózott eredménye volt a csoportnak. Ez volt egyvégtében a harmadik negyedéves vesztesége. A bevétel 3,836 billió jen volt, 38 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 6,215 billiónál.