Csőd szélére került a japán nemzeti légitársaság

Vágólapra másolva!
Ismét veszteséget jelenthet a Bank of America, Dubaj kisebb mentőcsomagot kaphat a vártnál, csőd szélén a Japan Airlines - külföldi gazdasági lapszemle.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt öt negyedévben harmadszor jelenthet veszteséget a Bank of America, az Egyesült Államok legnagyobb hitelintézete. Egyes elemzők szerint a veszteség elérheti a 4,9 milliárd dollárt - írja a Bloomberg. A pénzpiacok még mindig aggódva figyelik a banki híreket, hiszen nem lehet kizárni egy újabb veszteség-periódust.

Saját utat talált az AIG amerikai biztosító a bónuszok kifizetésére. A 2010-ben adandó prémiumok alacsonyabbak lesznek az eddiginél, de hamarabb fizetik ki. A vezetők tavaly 45 millió dollár adtak vissza már kiutalt jutalmaikból, amelyből a biztosító 26 milliót juttatna vissza - írja a Reuters.

Dominique Strauss-Kahn szerint még korai lenne a gazdaságélénkítő programok visszavonása. Az IMF elnöke szerint a gazdaság fejlődése még törékeny, így az élénkítő eszközök megszüntetése egy újabb válsághoz vezetne - írja a Bloomberg.

Meglepő lenne, ha a Kraft Foods erőszakos felvásárlási akciójában elmenne a végsőkig. Az élelmiszeripari óriás hónapok óta meg kívánja venni a brit Cadbury édességgyártót, amely azonban eddig ellenállt. A Kraft várt 13,7 dolláros részvényenkénti ajánlata 50 százalékos prémiummal számol a normál árfolyamhoz képest - írja a New York Times.

Csődbe kerülhet a Japan Airlines a mai nap. A nemzeti légitársaság szimbolizálta a japánok nemzetközi vállalkozásait - írja a Reuters. A társaság nem szűnik meg végleg, de állami védelem és átszervezés vár rá, amivel elveszíti önállóságát.

A Wall Street Journal arról számolt be, hogy a dubaji kormány szóvivője szerint az Abu Dzabi-i segély fele akkora, mint amit előzetesen bejelentettek. A lap szerint ez felveti a kérdést, hogy újabb pénzügyi válságot idéz-e elő, mivel az öböl-menti ország adóssága hatalmas.