Vágólapra másolva!
Gera Zoltán rövid magyarországi tartózkodása után visszatért Angliába, ahol a West Bromwich Albion szakembereinek segítségével folytatja a rehabilitációs munkát. A magyar válogatott középpályása csütörtökön délután a WBA edzőközpontjában dolgozott ismét. Gera úgy érzi, példaértékű, ahogyan klubja a sérülése ideje alatt segítette.

"Azt hiszem, a lehető legtöbb figyelmet és törődést megkapom a West Bromwich szakembereitől, teljes stábjától, amiért csak köszönetet mondhatok mindenkinek. Az elmúlt hetek, hónapok komoly nehézséget okoztak nekem, hiszen köztudott, hogy csak akkor érzem jól magam, ha futballozhatok. Amikor egy focista a pálya szélére kényszerül, napról napra jobban szenved. Egy labdarúgónak nagyon nehéz elviselnie, ha nem tud játszani, ha csak nézheti a többieket, és nem lehet együtt a társakkal az öltözőben. Ilyenkor az ember egyre nehezebben viseli a tétlenséget, és egyre elkeseredettebb, ha nem az elvárt ütemben gyógyul."

"Számomra is sok gondot okozott, hogy teltek a hetek, egyik meccs ment a másik után, és nem tudtam a csapat hasznára lenni. Ebben a helyzetben nagyon sokat jelentett, hogy a menedzserünk, Bryan Robson végig mellettem állt, biztatott, és próbálta tartani bennem a lelket. Az orvosok, a fizikoterapeuták, és mindenki, aki a regenerálódásomat segíthette, a lehető legtöbbet megtette értem, mégis egyre csúszott a visszatérésem időpontja. Nehéz volt ezt feldolgozni, de nagyon jó volt érezni azt, hogy a sérülésem ellenére értékes játékosnak tartanak, akire szükségük van, s hogy a lehető legtöbbet próbálták adni minden nap."

"Rendkívüli gesztus volt, amikor lehetővé tették, hogy pár napra hazatérhessek Magyarországra, és megvizsgálhassanak, illetve kezelhessenek magyar szakemberek is. Szerencsére egyre kevésbé érzek fájdalmat, és ugyan elkiabálni semmit nem akarok, de nagyon bízom abban, hogy most már minden rendben lesz, és mielőbb visszatérhetek. Nagyon hiányzik, hogy teljes jogú tagja lehessek az öltözőnek, olyan játékos, aki nem a kondigépekkel meg a szobakerékpárral küzd, hanem az ellenfelekkel. Szeretnék újra együtt lenni a többiekkel, és a bajnoki hajrában közösen küzdeni újra azért, hogy a West Brom kiharcolja a bennmaradást."

"A West Bromnál a csapat és a szurkolók egysége minden nehézség ellenére mindig lenyűgöző, és nagyon remélem, hogy mielőbb részese lehetek a közös örömöknek ugyanúgy, mint tavaly. Nehéz időszak van mögöttem, remélem, hogy most már nem hátráltat majd semmi a munkában, és a pályán viszonozni tudom azt a megbecsülést és szeretetet, amit ezekben a kellemetlen hetekben is érezhettem edzőim, társaim, és a vezetők részéről is. Azt szokták mondani, hogy a bajban derül ki igazán, hogy valójában kire számíthat az ember, és nekem nagyon jó most azt érezni, hogy a klubomra számíthatok. Szeretném mielőbb megmutatni, hogy ők is újra ugyanúgy számíthatnak rám, mint korábban."