2009 tévés tervei, készülő pilotok
2009. április 30., csütörtök, 10:01


Számos ígéretes pilot készült idén, egyikből-másikból a jövő sikersorozata is lehet. A 2009/2010-es tévés évadban visszatérhet a képernyőre a Vészhelyzet Hathaway nővére, vagyis Julianna Margulies és a Buffyként ismert Sarah Michelle Gellar, a kilencvenes évek klasszikus sorozata, a Melrose Place remake-et kap és két érdekes spin-off is érkezik. Harminc projekt, melyek közül jó néhányra kíváncsiak vagyunk: előbb az ügyvédes-politikai témákra, eztán a sci-fire, a misztikumra pillantunk, utána jönnek a férfias ötletek, utána csajos tervek, végül a többi.Ügyvédek, politikusok

Barely Legal

Miről szól? Kathleen Holtzról, aki már 18 évesen elvégezte a jogi egyetemet, és azon nyomban ügyvédnek is állt - mindezt ráadásul Kaliforniában érte el, ahol állítólag kifejezetten kemény a jogi oktatás. Vígjáték igaz történet alapján.

Ki a húzónév? A főszerepet Hilary Duff játssza, aki annak idején egy tévésorozattal, a Lizzy McGuire-rel futott be, de azóta inkább csak nagyfilmekben láthattuk. A pilotot Rob Morrow (Miért éppen Alaszka?, Gyilkos számok) produkciós cége készíti.

Kiknek fog bejönni? Akik szeretik a könnyedebb ügyvédes sorozatokat, mint mondjuk az Ally McBeal vagy akár a nem szigorúan ebbe a műfajba tartozó Ed.

* * *

Body Politic

Miről szól? Családi történet, politikával fűszerezve. A beszédes nevű Hope sosem látott édesapját keresi, akiről aztán kiderül, hogy ő az igazságügyi miniszter. A fiatal lány nem akar ajtóstul rontani a házba, ezért munkát vállal a kormányban, hogy így kerüljön közelebb apjához.

Forrás: [origo]

Ki a húzónév? Minka Kelly (képünkön), a TV6-ra hamarosan érkező Friday Night Lights üdvöskéje.

Kiknek fog bejönni? Akik könnyedebb formában szeretnék látni Az elnök emberei-t. Ahogy a politikai sorozatoknak általában, Magyarországon a Body Politic-nak sem jósolunk nagy sikert.

* * *

Community

Miről szól? Komédiasorozat arról, hogy miként élik meg a felnőttek, ha újra be kell ülniük az iskolapadba. Közelebbről egy ügyvédről, akiről kiderül, hogy nem érvényes a diplomája, így újra beiratkozik az egyetemre.

Ki a húzónév? Bár a főszerepet Joel McHale játssza, a nézők inkább az idősödő komikus, Chevy Chase (Óvakodj a törpétől, Eszelős szívatás, Családi vakáció és folytatásai) miatt lesznek kíváncsiak a sztorira.

Kiknek fog bejönni? Chevy Chase-rajongóknak mindenképp, plusz azoknak, akik szeretik az amerikai felsőoktatás világát.

* * *

The Good Wife

Miről szól? A történet középpontjában egy politikusfeleség áll, aki korábbi karrierjét feladva úgy dönt, hogy védőügyvéd lesz - jogi sorozatra számíthatunk tehát, vaskos magánéleti szállal.

Ki a húzónév? A főszerepben a Vészhelyzet Hathaway nővérét, Julianna Marguliest láthatjuk. A színésznő számára nem teljesen ismeretlen az ügyvédi szerepkör sem, hisz játszott a Canterbury's Law-ban, sőt a Dokik kétepizódos vendégszerepében is ügyvédet alakított. Mellette szerepel Josh Charles is, vagyis Knox Overstreet a Holt költők társaságá-ból, aki utána az Édeshármas-ban alakított emlékezeteset.

Forrás: Getty Images

Kiknek fog bejönni? A Vészhelyzet azon rajongóinak, akik nem tudnak elszakadni a fekete fürtöktől, és akik Az elnöknő-t és A hatalom hálójában-t is szeretik. 

* * *

Legally Mad

Miről szól? Egy ügyvédnőről, aki a jogi egyetem elvégzése után apja cégénél vállal állást - annak ellenére, hogy jobbnál jobb ügyvédi irodákhoz hívják dolgozni. A laza és vicces lány hamar felkelti a kollégák érdeklődését is.

Ki a húzónév? A sorozatot az Ally McBeal és a Boston Legal alkotója, David E. Kelley készíti, aki - akárcsak az Ally McBeal esetében - most is egy kevéssé ismert színésznőben, Charity Wakefieldben bízik.

Kiknek fog bejönni? Csak azt mondhatjuk, amit a Barely Legal esetében: akik szeretik a könnyedebb ügyvédes sorozatokat, mint az Ally McBeal.

 


Sci-fi, misztikum

Back

Miről szól? Misztikus történet egy férfiról, aki a 2001. szeptember 11-i terrortámadás idején eltűnt, és csak most, nyolc évvel később kerül elő. Kapcsolatait újra kell építenie, miközben az után nyomoz, hogy mi is történt vele az eltelt idő alatt.

Ki a húzónév? Skeet Ulrich, aki a Jericho-val hódította meg a tévénézőket. Előtte olyan filmekben láthattuk, mint a Sikoly, a Kevin Spacey rendezte Albínó aligátor vagy a Lesz ez még így se!

Kiknek fog bejönni? A Lost-féle titkokat kedvelőknek, bár a múltjáról szinte semmit nem tudó ember megjelent már többek között a Kyle, a rejtélyes idegen-ben vagy a John Doe, a múlt nélküli ember-ben is.

* * *

Eastwick

Miről szól? Az Eastwicki boszorkányok (John Updike könyve és az abból készített 1987-es film) sorozatváltozata, pár modern és csinos boszorkáról, némi misztikummal, némi humorral keverve.

Forrás: [origo]

Ki a húzónév? Jerry O'Connell (a Sliders Quinn Malloryja) felesége, Rebecca Romijn (képünkön), akit legutóbb az Ugly Betty - Címlapsztori-ban láthattunk a képernyőn.

Kiknek fog bejönni? Azoknak, akik nem látták a filmet, Jack Nicholsont és a Cher-Susan Sarandon-Michelle Pfeiffer hármast ugyanis nehéz lesz űberelni. Amúgy a Született feleségek rajongói is rákattanhatnak, ha van bennük némi spirituális hajlam.

* * *

No Heroics

Miről szól? Egy brit sorozaton alapul a sztori, amely béna szuperhősöket mutat be. Főszereplői olyan szuperképességekkel rendelkező emberek, akik a világ megmentése helyett csupán a rekeszizmokat dolgoztatják meg.

Ki a húzónév? A számos tinifilmben (A csaj nem jár egyedül, Rád vagyok kattanva, Nyakiglove) látott Freddie Prinze Jr.

Kiknek fog bejönni? Akik már unják a Hősök-et, és szívesen röhögnének egy csapat "szuperhősön", akik esténként egy bárban heverik ki napi kudarcaikat.

* * *

V

Miről szól? Az azonos című sci-fi klasszikus újragondolása: a Földre idegenek érkeznek, akik állítólag békével érkeztek, és számos előnyt kínálnak az emberiségnek - a háttérben azonban más szándékok állnak, amiket egy ügynök próbál felderíteni.

Ki a húzónév? A projektet a 4400 producere, Scott Peters jegyzi, az egyik főszerepet az Everwood Hartman dokija, Scott Wolf játssza.

Kiknek fog bejönni? Az összeesküvés-elméletek híveinek, akik a szerint nemcsak a Föld, de az univerzum viszonylatában is számos titkot őriznek a belső körök.

* * *

Vampire Diaries

Miről szól? Az LJane Smith könyvei alapján készülő sorozat egy középiskolás lányról szól, aki beleszeret egy vámpírba, ám kapcsolatukat a fiú kiléte mellett az sem könnyíti meg, hogy a srácnak van egy gonosz bátyja is.

Ki a húzónév? Ian Somerhalder, akit a tévénézők többsége a Lost-ból ismer: a színész itt Boone Carlyle-t alakította. A Lost előtt a Smallville-ben is feltűnt, a széria sikere után pedig eljátszhatta Marco Polót egy tévéfilmben.

Forrás: Getty Images

Kiknek fog bejönni? A mostanában (újra) divatos vámpírtörténetek (True Blood - Inni és élni hagyni, Alkonyat) rajongóinak. 

* * *

Human Target

Miről szól? Az azonos című képregénysorozat adaptációja. A Human Target néven hősködő Christopher Chance egy magánnyomozó, illetve testőr, aki állandóan védencei alakját veszi fel, hogy így találja meg a rájuk vadászókat.

Ki a húzónév? Mark Valley, a Boston Legal és A rejtély állandó szereplője, akit ezeken kívül is számos sorozatban láthattunk és Jackie Earle Haley, aki pedig egy másik képregényadaptációból, a Watchmen-ből nyergelt át a produkcióhoz.

Kiknek fog bejönni? A képregényes szuperhősök kedvelőinek, akik a Batman-nél, Supermen-nél kissé agyafúrtabb sztorira vágynak.

* * *

Masterwork

Miről szól? A pontos témát nem tudni, de lesz benne Indiana Jones-érzés, kicsit olyan lehet, mint Az elveszett ereklyék fosztogatói vagy a Da Vinci-kód. A történetben a szereplők versenyt futnak az idővel, sokat utazgatnak, hogy megleljenek valamilyen nagyon keresett tárgyat.

Ki a húzónév? A sorozat ötletgazdája A szökés atyja, Paul Scheuring, a főszerepben a Friday Night Lights-os Scott Portert láthatjuk, aki játszott például a Speed Racer - Totál turbó-ban is.

Kiknek fog bejönni? A tartalomismertetésben jelzett produkciók kedvelőinek, akik szeretnek virtuálisan utazgatni - a széria egy részét például Prágában forgatják.


Férfias témák

Férfias témák

Boardwalk Empire

Miről szól? A húszas évek Atlantic Cityjéről, ahol a maffiaüzelmek mellett megy a szerencsejáték, és rengeteg pia folyik - annak ellenére, hogy épp szesztilalom van érvényben.

Ki a húzónév? A pilot rendezője és producere a maffiatörténetekben igen járatos Martin Scorsese, a főszerepet a karakteres Steve Buscemi játssza - az igényes sorozatok kedvelőinek nem is kell ennél több.

IMDb

Kiknek fog bejönni? A Maffiózók rajongóinak, akik esetleg hiányolták a történetből a nagy klasszikusoknál megszokott gengszterromantikát.

* * *

Az NCIS spin-offja

Miről szól? Nagyjából ugyanarról, mint az NCIS, csak épp új csapattal, melynek tagjai az "anyasorozat" hatodik évadjában tűnnek fel először.

Ki a húzónév? Két nem kispályás arc, Chris O'Donnell (Egy asszony illata, legújabban a Max Payne - Egyszemélyes háború) és a főleg rapperként ismert LL Cool J, aki több színészi munkát is vállalt már, bár az utóbbi időben nem épp elsőrangú filmekben (Rollerball, S.W.A.T., Egy gyilkos agya). 

Forrás: Getty Images

Kiknek fog bejönni? Nem kérdés, az NCIS rajongóinak, akikből bőven van nemcsak Magyarországon.

* * *

Off Duty

Miről szól? Egykamerás szitkom egy rendőrcsapatról, melynek tagjai egykor menők voltak, ma már a legjobb jóindulattal is csak átlagosnak nevezhetők.

Ki a húzónév?Az elnök emberei Josh Lymanje, vagyis Bradley Whitford, aki az itthon A színfalak mögött címmel vetített Studio 60 on the Sunset Strip-ben is komolyabb szerepet játszik.

Kiknek fog bejönni? Akiknek a Cop House.

* * *

Hung

Miről szól? Ray, egy középiskolai kosárcsapat edzője mérsékelten elégedett életével, egészen addig, amíg rá nem jön, miként hasznosíthatná másként is igazán férfias méreteit.

Forrás: [origo]

Ki a húzónév? Az edzőt Thomas Jane (Édes kis semmiség, A megtorló) játssza, de szerepel A férfi fán terem hősnője, Anne Heche (képünkön) is. A pilotot a Kerülőutak rendezője, Alexander Payne jegyzi.

Kiknek fog bejönni? A fekete komédiák kedvelőinek, akik egy csipetnyi szexet is szívesen látnak a sorozatokban, de mondjuk a Kaliforgia már sok nekik.


Női dolgok

Női dolgok

The Bridget Show

Miről szól? Egy olyan nőről, aki az öngyógyítás tanát terjeszti nőtársai körében, megmutatja nekik, hogy csupán a saját erejükből hogyan élhetnek teljes, stresszmentes életet. Tanácsaival azonban csak másokon tud segíteni, ő maga nehezen lábal ki abból, hogy barátja egyik percről a másikra otthagyta.

Ki a húzónév? A Szívek szállodája felettébb energikus anyukája, Lauren Graham, akinek a Gilmore lányok sorozata után ez az első tévés szerepe - jót ígér, hogy saját bevallása szerint a Szívek szállodája óta ez volt az egyetlen projekt, ami tényleg megnevettette.

Forrás: Getty Images

Kiknek fog bejönni? Akik beleszerettek Grahambe a Szívek szállodájá-ban, illetve akiknek tetszett A férfi fán terem, csak az északi környezetből, állandó hidegből volt már elegük. 

* * *

The Eastmans

Miről szól? Az Eastman családról, melynek feje menő kardiológus, aki a pénzben dúskál ugyan, de az érzelmeknek eléggé híján van. A családtagok közül többen is az egészségügyben dolgoznak, így az otthoni viharok mellett szakmai villongások is várhatók.

Forrás: Getty Images

Ki a húzónév? Donald Sutherland, aki az Édes, drága titkaink után ismét egy számító és kőkemény öregembert jelenít meg. Feleségét Jacqueline Bisset játssza, aki a hatvanas-hetvenes években Frank Sinatrával, Steve McQuennel, illetve Polanski és Truffaut irányítása alatt is dolgozott, 2006-ban pedig a Kés/Alatt-ban vendégszerepelt.

Kiknek fog bejönni? Azoknak, akik kíváncsiak, hogyan alakult volna a Vészhelyzet-es Ross doki és Hathaway nővér kapcsolata, ha öregkorukig együtt maradnak, és jól megkeserednek közben.

* * *

Three Rivers

Miről szól? Kórházi sorozat a Three Rivers kórházról, amely főként a szervátültetésről mesél - az orvosok, a donorok és a betegek szemszögéből.

Forrás: Getty Images

Ki a húzónév? Alex O'Loughlin, a Holdfény című vámpíros-nyomozós sorozat főszereplője. Mellette többek között Julia Ormond is szerepel, akit a New York-i helyszínelők-beli vendégszereplésén kívül olyan filmekből ismerhetünk, mint a Sabrina, Az első lovag, A hó hatalma vagy legújabban a Benjamin Button különös élete.

Kiknek fog bejönni? A Vészhelyzet azon rajongóinak, akik mindig is szerettek volna jobban elmerülni a különböző karakterekben, nemcsak az orvosok figuráiban.

* * *

Egyelőre cím nélküli pilot Kelsey Grammerrel

Miről szól? A gazdasági világválságot meglovagoló történet középpontjában egy Wall Street-i vezető áll, aki egyik napról a másikra elveszti az állását, és valami olyat kénytelen csinálni, amit addig még nemigen: rengeteg időt tölt a családjával.

Ki a húzónév? A Wall Street-i pénzembert Kelsey Grammer játssza, akit a magyar nézők leginkább a Frasier, a dumagép címszereplőjeként ismerhetnek. Eredetiben ő adja a hangját Balfék Bobnak a Simpson család-ból, producerként pedig többek között A médium-ot is felügyeli.    

Kiknek fog bejönni? Munkamániásoknak, akik szeretnének kicsit lazítani. A magyar nézőknél nem biztos, hogy nyerő lesz a sorozat, hisz a Wall Street messze van, és Grammer humora is elég amerikai.

* * *

Hawthorne

Miről szól? A TNT nőies műsorvonalát erősíti a jövőben, hisz a történet középpontjában egy fekete anyuka áll, aki egyedül neveli gyerekét, miközben nővérként dolgozik egy kórházban.

Ki a húzónév? Will Smith neje, Jada-Pinkett Smith (Bölcsek kövére, a Mátrix második és harmadik része), aki nemcsak főszereplője, de producere is a szériának.

Kiknek fog bejönni? A Vészhelyzet vagy a Grace klinika azon rajongóinak, akik nem tudják megjegyezni a rengeteg karaktert.

* * *

Inside The Box

Miről szól? Egy hírszerkesztőség mindennapjait mutatja be, főszerepben egy agilis producerrel, aki ráadásul nő, így sokkal több problémája akad a munkahelyén.

Forrás: Getty Images

Ki a húzónév? A projekt a Grace klinika alkotója, Shonda Rhimes fejéből pattant ki, a főszerepet a 24-ből és a Rúzs és New York-ból ismert Kim Raver játssza.

Kiknek fog bejönni? A munkahelyi sorozatok kedvelőinek, akiknek nem tréfás az Office.


Fiataloknak

Fiataloknak

A Gossip Girl (Pletykafészek) spin-offja

Miről szól? Gyakorlatilag ugyanarról, mint a Pletykafészek, csak épp Serena van der Wooden édesanyjának, Lilynek a fiatalkorába, vagyis a nyolcvanas évekbe helyeződik át a történet.

Forrás: [origo]

Ki a húzónév? Brittany Snow (képünkön), akit az American Dreams-ből vagy a Kés/Alatt-ból ismerhet a közönség, de játszott a Dögölj meg, John Tucker!-ben is. A Lost Libbyje, vagyis Cynthia Watros is feltűnik, akit a misztikus sorozat óta csak egy-két vendégszerepben (A félelem maga, Family Guy) láthattunk, hallhattunk.

Kiknek fog bejönni? Természetesen a Pletykafészek rajongóinak, akikből azért Magyarországon is van pár, legalábbis fansite-ja itthon is van.

* * *

A Melrose Place remake-je

Miről szól? A Beverly Hills 90210 után annak egykori spin-offja, a Melrose Place is remake-et kapott, vagyis megnézhetjük, ma hogyan élnek a huszonévesek Los Angeles egyik előkelő negyedében.

Ki a húzónév? Ashlee Simpson, aki még kislányként szerepelt a Hetedik mennyország-ban, de aztán inkább énekesnőként lett ismert. Pár régi arc is vállalta egykori szerepét, bár közülük a legkarakteresebbet, Heather Lockleart végül nem sikerült megnyerni a produkcióhoz.

Forrás: Getty Images

Kiknek fog bejönni? Akiknek a 90210, vagyis a Beverly Hills 90210 remake-je, tekintve, hogy valószínűleg ugyanaz a nosztalgia nélküli, ízig-vérig mai hangulat jellemzi majd.

* * *

The Beautiful Life

Miről szól? Gazdagokról és szépekről, közelebbről New York-i szupermodellekről. Az ő életük sem csak móka és kacagás, ha valaki bekerült a körbe, akkor is nehéz hosszú időn át bennmaradnia.

Ki a húzónév? A Narancsvidék antihőseként, Marissaként ismert Mischa Barton, de feltűnik a neves modell, A Test becenéven emlegetett Elle MacPherson is, aki egy modellcég tulajdonosát játssza.

Kiknek fog bejönni? A szép nők rajongóinak, akiket az sem riaszt el, ha a hölgyek mellett soványka a történet. Önsanyargatóknak, akik a zsíros kenyér mögül szeretik lesni, mások hogy eszik két pofára a kaviárt.


Minden más

Minden más

The Wonderful Maladys

Miről szól? Félórás részekkel operáló komédiasorozat három testvérről, akiket még gyerekkorukban elhagytak a szüleik, így nem csoda, hogy felnőttként sem tudják irányítani az életüket.

Forrás: [origo]

Ki a húzónév? Sarah Michelle Gellar (a képen), akit a Buffy, a vámpírok rémé-ben ismert meg a világ. Mellette a Deadwood és a Swingtown hősnője, Molly Parker is szerepet kapott a történetben.

Kiknek fog bejönni? Azoknak, akik szeretnek jókat derülni a diszfunkcionális családokon.

* * *

Cop House

Miről szól? Címe ellenére nem nyomozós dráma, hanem vígjátéksorozat egy csapat problémás rendőrről. Köztük van egy egykori mesterlövész, aki összeomlott, miután a felesége elhagyta, egy csinos rendőrnő pedig azért került ide, mert a Hustlernek pózolt.

Ki a húzónév? Kimondottan nagy név nem szerepel a produkcióban, de láthatjuk például Scott Caant (aki az Ocean's Eleven-ben és folytatásaiban játszotta Turk Malloyt) és a Chuck-ból ismert Tony Hale-t.

Kiknek fog bejönni? Azoknak, akik az alapsztori miatt néznék a Reno 911-et, ha nem lenne olyan egyszerű.

* * *

Parenthood

Miről szól? Ron Howard azonos című filmjének (magyarul Vásott szülők) sorozatverziója egy olyan apáról, aki mindent túlzásba visz, csak hogy ő lehessen a tökéletes apa.

Ki a húzónév? Steve Martin egykori szerepét az Édes, drága titkaink ügyvédje, Peter Krause játssza el, de szerepel Abby a Vészhelyzet-ből (Maura Tierney) is - ő azt a karaktert jeleníti meg, akinek megformálása Dianne Wiestnek Oscar-jelölést hozott.

Kiknek fog bejönni? Akik Steve Martint ripacsnak tartják, és úgy gondolják, Krause megfelelő lendületet adhat a történetnek.

* * *

Treme

Miről szól? A New Orleans-i zenei közösséget mutatja be, közben a város nehézségeiről (a Katrina hurrikán pusztítása során tapasztalt politikai anomáliákról, a turisták visszacsábításáért folytatott küzdelemről) is szót ejt.

Ki a húzónév? A sorozat ötlete a Drót alkotójának, David Simonnak a fejéből pattant ki, aki itt is csupa karakteres, ám viszonylagos ismertségű színészt (Melissa Leo, Steve Zahn) szerepeltet.

Kiknek fog bejönni? Akiket érdekelnek a társadalmi drámák, szeretik a Drót-hoz hasonló, szociológiailag hiteles történeteket.

* * *

The Middle

Miről szól? Szitkom egy teljesen átlagos családról, egy középosztálybeli párról, akik három gyermekükkel éldegélnek a közép-nyugaton.

Ki a húzónév? Minthogy a középszerről szól, ilyen nem nagyon van: akadnak viszont jópofa karakterek, például a hasonló Szeretünk, Raymond felesége, Patricia Heaton vagy a Dokik görény takarítója, Neil Flynn.

Kiknek fog bejönni? Akiknek az Egyről a kettőre túl sok, a Férjek gyöngye meg túl kevés, úgy érzik, egy rendes családi komédiához három gyerek dukál.


Vissza a kezdőlapra