Ezek voltak 2018 legrosszabb jelszavai
2018. december 13., csütörtök, 14:57


Két váratlan meglepetés is akad a TOP25-ös listán.Az év végéhez érve elkezdtek szállingózni az ilyenkor szokásos listák. A napokban már kiderült, hogy mire kerestek rá idén a leggyakrabban a magyarok a neten, továbbá egy mozgókép formájában a YouTube is összeállította a videomegosztó legfontosabb pillanatainak a listáját. Mondjuk kevés sikerrel, az évértékelője tegnap minden idők legutáltabb youtube-os videójává vált.

Forrás: AFP/Science Photo Library/Ian Hooton

A SplashData jóvoltából most megérkezett az idei év legrosszabb jelszavainak a listája is. A vállalat a SplashID, TeamsID és Gpass jelszókezelő alkalmazások készítője, így nyilván érdeke fűződik az efféle listák készítéséhez, bár ez végső soron semmit sem von le a mutatvány hasznából.

A vállalat 5 millió idén kiszivárgott és visszafejtett jelszót vizsgált meg. A TOP25- ös listájának az elemei az összes kiszivárgott jelszó olyan 10 százalékát teszik ki.

A felhozatal javát az évek óta toplistás, klasszikus rossz jelszavak adják, de a huszadik helyen lévő !@#$%^&* karaktersorozatra, továbbá a huszonharmadik helyen befutott Donaldra nem számítottunk.

Fogalmunk sincs, hogy az előbbi honnan jöhetett, míg az utóbbit feltehetően Donald Trump elnöke ihlette.

A legrosszabb idei jelszavak:

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!


Vissza a kezdőlapra