Hatalmas romboló erővel érte el Mexikó partjait a Wilma. A szárazföld felett a hurrikánok viselkedése lényegesen megváltozik. Most a üdülő területeket és Cancún városát érintik a legnagyobb szelek.

Ezekben az órákban Cancún város térségében, a Yucatan-félsziget északkeleti csücskénél tombol a Wilma.  Ide klikkelve követhetjük a hurrikán fejlődését és mozgását . Mozgása lelassult, mindössze 5 km/órás sebességgel halad előre, ami fokozza romboló hatását, mivel hosszabban időz egy adott terület felett, és hatalmas, fél métert is meghaladó özönvizet zúdít az érintett térségekre. Filmünkön jól látható, hogy iránya egyre északabbra fordul, a part közelében marad, végigtarolva a sűrű üdülőövezeteket.

Energiája a szárazföld felett jelentősen csökken, mert átmenetileg alig kap energiautánpótlást. Most 230 km/órás a szélsebessége, 280 km/órás széllökésekkel. Ez várhatóan 200 km/óra alá csökken a következő órákban, mire ismét a tenger fölé ér, és új erőre kapva erősödésére számítanak.

A Mexikótól délre eső országok fellélegezhetnek, számukra a veszély elmúlt, a csapadék is szünőben van.

Átmenetileg csökkent Kuba csapadékterhelése is, de itt még távolról sem múlt el a veszély: az előrejelzések északkeleti mozgáspályát jósolnak.

ICI Interaktív Meteorológia