Ma hajnalra Erdélyben, Csíkszeredán -32,5 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála. Az évtizedek óta nem látott hideggel Románia is feliratkozott a -30-asok csoportjába.

Mi sem jellemzi jobban a szibériai hideghullám erejét, mint hogy több országot is elért a -30 fokos dermesztő hideg az elmúlt napokban. Oroszország és Ukrajna után a hétvégi viharos hidegbetörés Lengyelországban, a friss hófelszín felett számos helyen hozott -30 fok alatti éjszakai lehűléseket.

Az elmúlt napokban nem maradt ki a sorból Csehország és Németország sem, Szlovákia pedig hajszálnyira volt ettől a lélektani értéktől.

Eddig a Kárpát-medence, főleg a kevesebb hónak és némi védőhatásnak köszönhetően kimaradt a sorból, mára virradóan viszont "megtört a jég"!
Csíkszeredán -32,5 fokig csökkent a hőmérséklet, ami - az egyébként az általában is igen hideg klímájú városban is - évtizedek óta nem tapasztalt hideget jelent.

Ezzel a rendkívüli hidegek veszélye lassanként el is múlik, a következő éjszakákon ezekben a térségekben már nem kell ennyire extrém értékekre számítani, de azért a nagyon hideg idő még napokig jellemző marad, lassú lesz az enyhülés.

ICI Interaktív Meteorológia