Megoldható lehetne az energiaválság

2006.03.15. 14:11

Klímaváltozási sorozatunkban közzé teszünk olvasói véleményeket. Ezek tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztők véleményét. Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére. Várjuk Olvasóink véleményét a klima@icicom.hu címre, vagy a Klímaváltozás topikra.

Az energiaválság álságos probléma: no nem azért, mert nem léteznek az olajgazdasághoz kapcsolódó nehézségek, hanem azért, mert ezeket az energiahordozókat (fosszilis) már réges-régen el lehetett/kellett volna felejteni. Számos tudós (legtöbbször egyik sem a hivatalos tudomány képviselője!!!) megmutatta már az alternatívát és a kimeríthetetlen energiaforrást adó lehetőségeket, de ezen technológiák elterjedését nem engedte a "tudományos világ" karöltve az anyagi érdekekkel.

A megoldás csak az lehet, ha végre engedni fogják azokat az eddig számkivetett "tudósokat" és találmányaikat a felszínre törni, akik már évtizedekkel (némely esetben akár 100 évvel korábban) ezelőtt megmutatták az utat az energia korlátlan felhasználása felé. Ha csak egy kicsit jobban belegondolunk, hogy jelenleg a belső égésű motor elvét már jóval több, mint 100 éve használjuk, akkor láthatjuk, mennyire elavult ez a technika és csak is a szándékosságot fedezhetjük fel abban, hogy nem "léptünk tovább"!

Az olajérdekek képviselői mindaddig nem fognak változásokat sürgetni (vagy legalább támogatni), amíg a saját életük nem lesz veszélyben. Ez pedig még odébb van...sajnos!!!
Jómagam szerencsésnek (vagy éppen szerencsétlennek) tartom magam, mert találkozhattam olyan emberekkel, akik megmutatták, hogy mennyire keveset tudunk a pl. a fizikáról és, hogy mennyire félrevezető (szándékosan!!!) a jelenkori hivatalos tananyag ezen a területen! Ugyan nem tudom, hogy mikor, de teljesen biztos vagyok benne, hogy eljön az az idő, amikor a jelenleg használt energiaforrásokon már csak mosolyogni fogunk és abban is biztos vagyok, hogy Földünket nem tudjuk elpusztítani, csak magunkat és ezért nem tehetünk mást felelőssé!

Tagai Gábor [origo] olvasó