Nemzetközi összefogás, fejlesztés

2006.03.23. 2:21

Klímaváltozási sorozatunkban közzé teszünk olvasói véleményeket. Ezek tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztők véleményét. Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére. Várjuk Olvasóink véleményét a klima@icicom.hu címre, vagy a Klímaváltozás topikra.

Az atomerőművek leépítésével párhuzamosan kontinens szinten kellene állami támogatással nagyüzemben, sorozatban gyártani és építeni a szélerőműveket, valahol mindig fúj alapon, és a villamos hálózatok fejlesztésével. Az áram, mint energia "szállítása" a leggyorsabb.  A villannyal hajtott járművek nem szennyezik a környezetet. Pl. a tömegközlekedésben, troli, villamos metró, stb......ezeket kellene városszerte fejleszteni. Kisvárosokban is. Továbbá hidrogénhajtású személygépkocsikat, távolsági buszokat és tehergépkocsikat kellene nagyiramban fejleszteni, mivel ha van áram van hidrogén is.

Véleményem szerint az ENSZ-nek kellene végre hasznossá tennie magát úgy, hogy egyezményt csikar ki az országokból, hogy minimum 2 év globális hadikiadását próbálják meg csak szélerőmű gyártásra fordítani. A fejlett országoknak van annyi eszük, hogy egy nemzetközi egyezménnyel belemenjenek ebbe, a fejlődőket, pedig gazdasági embargók bevezetésével kényszeríteném ezen "egyezmény" betartására. Az nem lehet, hogy csak néhányan fejlesztenek a közös jóért, a többiek meg várják a sült galambot + szennyeznek tovább.  De a fűtésre a föld hőjét is ki lehetne használni, abban az esetben, ha valaki találna egy olcsó orosz mobil fúróberendezést. A biodizelt csak  átmeneti megoldásnak találom jónak, mivel a repce túlzottan kiszívja a föld táptalaját. A napelem, a hullámerőmű túl drágák.

A fejlődő országoktól csak akkor engednék bármit is vásárolni, pl. Kína, Mexikó, Brazília afrikai országok, stb... ha betartanák a Kiotói Egyezményt. Ugyanis úgy mindenki tud olcsón gyártani, hogy kivágott fával fűt, a hulladékot meg kidobja a természetbe, és úgy füstölhet, szennyezheti a levegőt filterek nélkül, ahogy a kedve tartja.

Fekete Adrián [origo] olvasó