Egyre jobb idő köszönti a foci vb-t

2006.06.08. 16:28

Jókor indul a VB! A labdarúgó-világbajnokság pénteki müncheni megnyitóján napján még tavaszi idő fogadja a nézőket, de a következő napokban a vb legtöbb helyszínén beköszönt az igazi nyár.

Jókor indul a Futball VB! A hosszúra sikeredett hűvös időjárást követően egyre melegebb, a jövő hét közepéig száraz légtömegek érkeznek Németország fölé.

A pénteki müncheni megnyitóra tavaszias időben kerül sor, napközben 20 fok körül tetőzött a hőmérséklet. Gelsenkirchenben, a pénteki másik találkozó helyszínén napközben már nyárias volt az idő. A bajor fővárosban szombaton még lehet némi visszaesés záporokkal, a VB többi helyszínén már a hét végén magas hőmérsékletekre számíthatunk sok napsütéssel. A jövő hét közepére pedig Németország-szerte 30 fokos meleg vár napközben a sportolókra.

Az esti meccsek vasárnapig kellemesen hűvös időben zajlanak, később már naplemente után is kitarthat a nagy meleg.

A hét második felében kicsit változékonyabbá válik az időjárás. Főként Németország északi területén alakulnak ki záporok, zivatarok. Ennek ellenére továbbra is eléri a hőmérséklet a 25 fokot. A nyári időjárás vasárnapig nagy valószínűséggel kitart.

KAPCSOLÓDÓ CIKK