A hétfői székesfehérvári tornádókezdemény tölcsérfelhőjét több olvasónk is lefényképezte, sőt szerkesztőségünkbe egy rövid élménybeszámóló is érkezett. Szerencsére a tölcsérfelhő nem ért talajt, tornádó nem alakult ki, így elmaradt a pusztítás.

A tornádókezdeményről készült galériánkat itt tekinthetik meg.

Mint arról már korábban beszámoltunk, hétfőn a kora délutáni órákban a Székesfehérvár felett lévő zivatarfelhőben egy tornádókezdeménynek tekinthető tölcsérfelhőt figyeltek meg olvasóink, melyet többen meg is örökítettek. A tölcsérfelhő nem ért földet, ezért nagyobb károkról nem érkezett jelentés.

Sümegi Tamás olvasónk így látta és értékelte a jelenséget:

"Délután egy órakor indultam a megállóba, ami az origó cikkéhez mellékelt fotón látható szupermarket közelében van. Akkor a jelenség a képen láthatóhoz képest kb. 3-4-szer szélesebb és kb. 5-6-szor vastagabb volt. A keddi Fejér Megyei Hírlap a címlapon közölt egy fotót a jelenségről, amit Seregélyesen készítettek. Szerencsére sehol sem ért földet a tölcsér. Egész délelőtt rendkívül sötét felhők és szokatlan felhőformációk voltak."

Legutoljára a június 22-én, Miskolcon észleltek hazánkban tölcsérfelhőt, de akkor egy igazi, a földet is elérő és jelentős károkat okozó tornádóról volt szó.