Késő délután lépte át északnyugati határunkat a nagy változást hozó viharzóna. Az esti órákban éri el a Balaton és a főváros térségét, majd tovább halad délkelet felé. Este 9 óra tájban érték el a viharok a fővárost, felhőszakadással, jégesővel, erős széllel, ami igencsak tönkre tette a tüzijátékot is. Az orkánerejű széllökések hatalmas károkat okoztak, sajnos emberéletekben is. A szakadó eső miatt kitört pánikszerű menekülésben sebesülések és egyes hírek szerint további halálesetek történtek. Sokfelé megbénult a közlekedés.

Friss! Este 9-kor elérte a fővárost a pusztító viharzóna, hatalmas felhőszakadásokkal, jégesőkkel, viharos szelekkel. A heves zivatarok gyakorlatilag körbevették Budapestet. Minden kültéri programot megzavartak, tönkretettek. Hatalmasak a károk emberéletekben és anyagiakban egyaránt.

Kérjük, küldjék el fotóikat, videóikat az idojaras@icicom.hu címre, hogy minden olvasónknak közzétehessük.

Korábban: Nagy sebességgel érkezik az a hidegfront, ami végetvet az idei nyár utolsó nagy hőhullámának. Tehát az idén igaznak bizonyul az az - egyébként csak vélt - szabály, hogy augusztus 20-al általában véget érne a meleg nyár. Most mindenesetre a front mögött 6-8 fokkal hidegebb levegő jön, alaposan felfrissítve a hétvégi kánikulai időjárást.

Délután érte el a frontot kísérő viharzóna északnyugati határainkat. Útját heves zivatarok, viharos szelek kísérik. Mozgása délkeleti irányú. Sokfelé zavarta meg már eddig is a szabadtéri programokat.

A vihar az esti órákra éri el a Balaton és a főváros térségét. Komoly az esélye, hogy az ünnepi programokat is érinti.

Az éjszaka folyamán országszerte áthalad a vihar, a szép, enyhe estének legtovább a délkeleten élők örülhetnek.

Részletes időjárásjelentésünk itt olvasható.