Pénteken az Alpok egyes részein 1600 méter magasan a hőmérséklet bőven átlépte a 10 fokot, csodaszép tavaszi idővel lepve meg a síterepek már türelmetlen gazdáit. A múlt heti erős havazásokat követően most sokat olvadt a hó a pályákon. A következő hidegfront vasárnap hajnalban éri el a térséget.

Miközben itt a Kárpát-medence alján a fagyos ködben ülünk, nem is gondolnánk, hogy néhány száz méterrel feljebb szikrázó napsütés és tavaszi hőmérsékletek tombolnak. Az Északi-középhegységben legmagasabb csúcsai is kilátszottak a ködfelhőből, és a hőmérséklet meghaladta az 5 fokot. A Kárpátokban és az Alpokban 1000 méter felett még ennél is kellemesebb volt az idő a hét utolsó munkanapján.

Felső Ausztriában a Feuerkogel síterepén, a sípálya 1600 méter felett elhelyezkedő felső pontján koradélután 13 fokot mértek, a szikrázó napsütésben a hőérzet ennél is jóval nagyobb volt. A múlt héten leesett komolyabb hó gyorsan olvad, ebben az időben legfeljebb napozni lehet, de síelni nem.

Még szombaton is tart az Alpokban a rendkívül enyhe idő, vasárnap hajnalban azonban egy hidegfront éri el a térséget, mely radikálisan csökkenti a hőmérséklete. A front a legtöbb helyen csak néhány centis havat hoz, így a hidegebbé vált időben legfeljebb a hóágyúzott pályák válnak síelésre alkalmassá.