Péntek délelőtt tovább tartotta magát a fagyos köd London legnagyobb repülőterén. Csütörtökön 300 felszállást akadályozott a kellemetlen idő. A brit főváros belvárosában ugyanakkor időnként előbukkant a nap.

Bár London belvárosában vékonyodott a ködtakaró, a nap is sokfelé előbukkant, a város legnagyobb légi forgalmát lebonyolító területén, a Heathrow repülőtéren nem oszlik a köd. Éjszaka és reggel a felszínen is fagypont alatt maradt hőmérséklet. Tegnap napközben kissé feljebb szállt a köd, a felszínen 2 fokra emelkedett a hőmérséklet, de ködfelhő egy jelentős részén továbbra is fagy uralkodott. Ugyanez a helyzet pénteken is.

Csütörtök folyamán 300 körül volt az időjárási okokból elhalasztott felszállások száma. Az elhalasztás nem elsősorban a rossz látási viszonyoknak köszönhető, hiszen a nagyobb repülőgépeket a fejlett műszerezettség miatt szinte "vakon" is el lehet vezetni. A gondot a jegesedés okozza, mely a sűrű fagyott ködben fokozott veszélyt jelent.

A ködös időjárási helyzetért egy nagyon stabil, szinte mozdulatlan anticiklon a felelős. Az anticiklon nyáron általában napsütést, télen azonban erősödő ködösödési hajlamot eredményez. Bár időnként van esély a köd és a ködfelhő átmeneti elvékonyodására, feloszlására, az ezt követő derült éjszakán azonban ismét köd képződhet. Az előrejelzések szerint az anticiklon közel egy hétig marad fenn, így addig csak átmeneti javulásokra lehet számítani a repülőtéren.