Csütörtök hajnaltól Németország középső vidékén sokfelé ónos eső esett, reggelre helyenként vastag jégpáncél keletkezett az utakon. A közlekedésben jelentős fennakadásokat okozott a csúszós felszín.

Egy frontzóna felhőzete halad át csütörtökön az EU legnépesebb országán. Az előző napokban létrejött néhány száz méter vastag ködfelhő fagypont alatti hőmérsékleteket biztosított a felszín közelében az ország nagy részén, miközben a nyugati és középső tájakon eleredt az eső. Így hajnalban elsősorban a Német-középhegység területén jött létre veszélyes ónos eső. A fagyott talajon órák alatt jégpáncél képződött, mely jelentős akadályt jelentett a közlekedésben. Napközben az ónos eső centruma valamelyest délkeletebbre helyeződött át.

Németországban egyébként rendkívül változatos a csütörtök időjárása. Az ónos eső mellett a nyugati határszélen tisztán esett az eső, keleten - többek között Berlin környékén - gyengén havazott. Ugyanakkor a déli határszélen, az Alpok előterében viszonylag magasan fekvő települések a ködfelhő felett helyezkedtek el, ott a napsütésben a 6, 8 fokot is elérte a hőmérséklet.

A csapadékot adó frontzóna eléri hazánkat, és északon majd keleten okozhat havazást. A Dunántúlon helyenként nálunk is előfordulhat ónos eső csütörtök éjszaka.