Melegfronttal búcsúzik az óév. Összességében az évszakhoz képest kifejezetten enyhe lesz az idő, de nagy térbeli változékonyság mellett: a Dunántúlon sokfelé szinte tavasz lesz, míg északkeleten a ködösebb helyeken egész napra megmarad a fagy. Késő estére országszerte pluszokat mérhetünk. Vegyes lesz a napközbeni csapadékhelyzet is.

Hó nélkül, szokatlanul enyhe idővel búcsúzik az év az ország túlnyomó részén. A szokatlan enyheséget egy átvonuló melegfront okozza, ami napközben meglehetősen vegyes csapadékot, de délutántól már felszakadozó felhőzetet és szép Szilveszter estét hoz magával. A reggelbe nyúlóan szilveszterezők azonban számítsanak rá, hogy Újévkor beborul az ég és északon sokfelé várható eső, ónos eső, északkeleten és a magasabb helyeken hó is.

A legjobb idő a Dunántúlon várható. Itt estére is marad az enyheség, 2, 4 fok várható, az éjszaka is csapadék- és többnyire fagymentes marad. Viszonylag lazábban öltözködhetünk, de aki nem szereti a szelet, vegyen fel még egy réteget.

A főváros térségében estére 0, 2 fok, reggelre gyenge fagy várható. Nem kell nagyon melegen öltöznünk. Éjjel nem esik, de Újévkor délelőtt már várható eső.

Az Alföldön is kedvező lesz a szilveszteri helyzet. Estére délen fagypont felett marad a hőmérséklet, de reggelre főleg az északkeleti térségekben néhány fokos fagyra számítsunk, melegebben kell öltöznünk. Errefelé még a hétfő délelőtt is csapadékmentes marad, bár északon reggelre párássá válik a levegő.

Legkellemetlenebb időre az Északi-hegyvidéken és az északkeleten élők számíthatnak. Itt estére -2, +2 fok várható. Sokfelé lesz barátságtalanul ködös az éjszaka, reggelre néhány fokos fagyok várhatók. Hétfő délelőtt pedig egyre többfelé lesz eső, ónos eső, havazás. Ezen a vidéken téliesen öltözzünk ha kimegyünk a szabadba.

Az újévkor volán mögé ülők számítsanak az erősen romló útviszonyokra és a szokásosnál is figyelmetlenebb gyalogosokra. Az újévi folytatásról itt olvashat részletesen.