Az Egyesült Államok északkeleti csücskében egy hét leforgása alatt télből a nyárba váltott az idő. A változékonyság nem áll meg, a nyári idő csak egy napig tart.

Az USA észak-déli nyitottsága köztudottan kedvez a rendkívül gyors időjárás-változásoknak. Ennek lehettek tanúi a kontinensnyi ország északkeleti vidékén, a Kanadai határ közelében lakók.

New York állam északkeleti határán és Vermontban egy hete még erősen havazott. Nem csak a hegyekben, hanem az alsóbb szinteken is többtíz centis hó képződött. Néhány napon belül lassú változás indult be, amely a hétvégén felerősödött. Vasárnap már a 20 fok feletti hőmérsékletek voltak a jellemzők, míg hétfőn a térség nagy részében meghaladja a hőmérséklet a 25 fokot. A helyi lakosságnak igencsak követnie kell öltözködésben, fűtésben a gyors eseményeket.

Az észak-déli nyitottságból adódó hirtelen változások a nyugatról, a Nagy-tavak felől érkező ciklonok áthaladásának köszönhetők. Míg a ciklonok előtt erőteljes délies áramlással meleg levegő érkezik, a légörvények keletre való távolodásakor a "hátoldalon" zavartalanul zúdul le a Kanada sarkvidéki térségéből érkező hideg levegő, miközben a ciklon kiadós csapadéksávja is elhalad.

Hétfőn tehát az aktuális ciklon még nyugatra helyezkedik el, ezért érkezik az egyelőre száraz, meleg levegő. Kedden azonban már áthalad a légörvény, így szerdára több, mint tíz fokkal visszaesik a csúcshőmérséklet, a nyár egyelőre egy napig tartott.