Megdöbbentő képek a jégesőkről, viharokról

Vágólapra másolva!
A tavalyi évhez hasonlóan idén sem múlt el viharok nélkül augusztus 20-a. A déli órákban a nyugati határszélt egy hosszan elnyúló felhőzóna érte el, amely a nap folyamán fokozatosan haladt kelet felé. Vonulása során mindenhol heves esőket, felhőszakadást, helyenként jégesőt okozott.
Vágólapra másolva!

Egy évvel ezelőtt az érkező hidegfront előterében kialakult instabilitási vonal mentén jött létre egy zivatarlánc, amelyet a fővárosban erős összeáramlás fokozott szélsőséges viharrá.

A tavalyi nagy intenzitású vihar, tehát egy hidegfronthoz kapcsolódó instabilitási vonal mentén kialakult zivatarlánc eredménye volt. Idén ezzel szemben nem kellett fronttal számolni, azonban a felettünk lévő fülledt, meglehetősen labilis légtömegben könnyen alakultak ki zivatarfelhők. A zivatarok, amelyek vonalba rendeződve érték el délben a nyugati országrészt, mindenhol kiadós esőzéseket okoztak, helyenként jelentős mennyiségű jég is esett. Az esti órákban, 18 óra körül érte el a főváros térségét a vihar, melyet erős széllökések és heves esőzés kísért. A zivatarlánc tovább vonult kelet felé és az éjszakai órákban, a keleti országrészben okozott óriási viharokat, felhőszakadást és jégesőt.

A viharokról olvasóink által készített képeket képgalériánkban tekinthetik meg. A viharról Gyöngyössy Péter káposztásmegyeri olvasónk készített videót.

Továbbra is várjuk viharokról készült képeiket, amelyeket az [email protected] címre küldhetnek el! A legjobbak bekerülnek galériáinkba.