Vágólapra másolva!
Heves esőzések és erős szél kíséri a tájfunból trópusi viharrá szelídült Fitow útját Japánban. Több mint negyven ember megsérült, egy ember meghalt és legkevesebb hárman eltüntek, mikor a tájfun elérte a szigetország partjait.
Vágólapra másolva!

A hatóságok felfüggesztették a vonatközlekedést és figyelmeztették a lakosságot az esetleges földcsuszamlásokra és áradásokra a fővárosban és a vihar által érintett területeken.

A trópusi viharrá szelídült Fitow, amely a 2002 októberében Japán partjait elérő tájfun óta a legerősebb, péntek reggel ereje teljében Kanagawa államban, Tokiótól délnyugatra ért partot. Ezután észak felé vette az útját, de erejéből fokozatosan veszít. A Japán Meteorológiai Szolgálat szerint délutánra a viharban fújó szél sebessége 100km/órára mérséklődik.

A meteorológusok szerint a veszély azonban továbbra sem múlt el, a vihar lassú, 20 km/órás haladási sebessége miatt, van ideje, hogy újra nedvességet gyűjtsön a Csendes-óceánból és mivel sűrűn lakott terület felett halad, beleértve a 25 millió lakosú fővárost is, ahol óriási pusztítást végezhet.

Eddig 57 ezer lakás maradt áram nélkül Tokióban és a szomszédos városokban és közel 60 házat öntött el a víz.

A korábbi, júliusi tájfun idején 3 ember halt meg és több mint 70-en megsérültek, amikor a vihar lecsapott a déli Kyushu-szigetre.