Európa nagy részén folytatódik a télies idő

Vágólapra másolva!
Észak-, Közép- és Dél-Európában is ciklonok okoznak változékony és csapadékos időjárást a következő napokban. A Brit-szigetek és Délnyugat-Európa időjárását anticiklon alakítja, száraz, többnyire napos időt okozva.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön a kontinens középső és keleti területei felett kiadós csapadékra van kilátás. Egy mediterrán ciklonnak köszönhetően az Alpok térségében, hazánkban és a környező országokban is sokfelé lehet havazásra számítani. A havazást erős északi szél is kíséri, a közlekedést így sokfelé hófúvás nehezítheti. A legmagasabb nappali hőmérsékletek -1, 5 fok között alakulnak, de az Alpok magasabb hegyeiben még nappal sem lehet -10 fok feletti értékeket mérni.

A ciklon miatt többnyire hűvös, esős az idő Olaszország déli területein és a Balkánon is.

Franciaország nyugati részén és az Ibériai-félszigeten száraz, többnyire napos az idő, a legmagasabb nappali hőmérsékletek megközelítik a 20 fokot.

Pénteken is folytatódik a hideg, télies idő. A hazánk és Közép-Európa időjárását alakító ciklon lassan távolodik, de a hét utolsó munkanapján még érezteti hatását, és elszórtan továbbra is sokfelé okoz majd havas esőt, havazást.

Hétvégén a kontinens középső területein a Nyugat-Európa felől érkező anticiklonnak köszönhetően már csak elszórtan várható csapadék. A levegő azonban továbbra sem melegszik jelentősen, a nappali hőmérsékletek 1, 7 fok között alakulnak.

Olaszországban és a Balkánon csapadékos hétvégére van kilátás, az elkövetkezendő napokban kiadós esőre lehet számítani.