Jön a lehűlés - de nem lesz tél

Vágólapra másolva!
A hétfőn érkező hidegfront több fokos lehűlést okoz, de sehol sem számíthatunk tartósan télies időre. Az erős szél miatt kitisztul a légkör, a légszennyezettség átmenetileg jelentősen csökken. Keddtől csütörtökig több-kevesebb napsütés csábít a szabadba, de vastagon kell öltöznünk. A hét közepén erős fagyok jöhetnek.
Vágólapra másolva!

Egy markáns hidegfront következtében lehűlés kezdődik hétfőn. A viharos szél kitisztítja felettünk a légkört, a légszennyezettség a belvárosokban is alacsony lesz. Jól felöltözve érdemes esti sétákat tenni.

Ugyanez a helyzet kedden. Talán valamivel nagyobb lesz a napos órák száma. A viszonylag száraz levegőn igen jó közérzet alakulhat ki.

A hét közepén erős hajnali fagyokra készülhetünk. Napközben viszont kellemes idő vár ránk, kiránduláshoz, sétához is kedvező. A mérsékelt légmozgás mellett azonban újra szennyezetté válik a nagyvárosok levegője.

A kedd és csütörtök közötti három napon csak kevés csapadék várható. Az erős hajnali fagyok miatt a kültéri építkezéseken érdemes fagyálló technológiát alkalmazni.

A héten legfeljebb a magasabb hegyeink tetején alakulhat ki egy-két centis hóréteg, azt érdemes lesz a napos időszakokban meglátogatni. Máshol marad az időjárás késő őszi jellege.