Heves esőzések okoznak árvizet Algériában

Vágólapra másolva!
Az elmúlt napok óriási esőzéseinek következtében, már 5 napja tartanak a súlyos áradások Algériában. Az áradások miatt eddig 11 ember vesztette életét és többen eltűntek.
Vágólapra másolva!

Észak-Algéria éghajlata mediterrán jellegű, a déli területek pedig inkább sivatagi klímával rendelkeznek, nagy hőmérsékletbeli különbségekkel a nappalok és az éjszakák között. Késő ősszel és tavasszal azonban nem szokatlanok a kiadós esőzéseket okozó viharok az országban.

A mostani esőzések leginkább az ország északi, középső és nyugati területein okoztak fennakadásokat, ahol több utat is le kellett zárni, mert a megduzzadt folyók elárasztották.

A főváros környékéről a hatóságok több tucat földcsuszamlásról kaptak jelentést, amelyek sok lakóházat elsodortak, rengeteg embert téve hajléktalanná. Sok helyen megszünt az áramszolgáltatás és teljesen megbénult a vasúti közlekedés.

Az előrejelzések szerint a mai nap folyamán további esőzések várhatók az országban, amelyek tovább súlyosbítják az árvíz következtében kialakult helyzetet.