Óriási vihar pusztít az USA északnyugati területein

Vágólapra másolva!
Napok óta óriási esőzés, és hurrikán erősségű szél pusztít az Egyesült Államok északnyugati területein, ahol emiatt szinte teljesen megállt az élet.  Gyakorlatilag az összes partmenti autópályát lezárták, bezárták az iskolákat, és több ezer otthonban szünetel az áramellátás.
Vágólapra másolva!

A három napja tartó vihart óriási esőzés kíséri, egyes helyeken, a 48 óra alatt lehullott csapadék mennyisége már meghaladja a 300 millimétert. Emellett több helyről is 160 km/órát meghaladó széllökéseket jelentettek.

Hétfőn Oregon és Washington államban, több városban is mértek 200 km/órát meghaladó széllökéseket. A szél által felkorbácsolt, 12 méteres hullámok számos alacsonyabban fekvő, partközeli utat is elöntöttek.

A vihar fákat tépett ki, villamos vezetékeket szakított le, az utakra sár és törmelék kupacokból álló akadályokat épített, amelyek miatt gyakorlatilag teljesen megbénult a közlekedés a két érintett államban.

Az utak megtisztítását a hatóságok egyelőre nem tudják megkezdeni. A vihar középpontja ugyan a nyílt tenger felé távolodik, az előrejelzések szerint a térségben továbbra is marad az erős, 100 km/órát meghaladó szél és az esős idő.