Sokfelé havazik az országban

Vágólapra másolva!
Ma reggelre főként az ország északnyugati, északi részén élők ébredhettek változó intenzitású havazásra. A nap folyamán várhatóan egyre többfelé lehet hóesésre számítani, így az év utolsó napját fehérbe öltözve búcsúztatja az ország.
Vágólapra másolva!

A Skandináv-félsziget felől, egy gyengülőben lévő ciklon érte el a kontinens középső területeit, sokfelé okozva változó intenzitású havazást a térségben. A légörvény a Kárpát-medence környékén elterülő ködfelhőt is felszakítja, véget vetve az egyhangú, ködös időnek.

Ma reggelre az ország északnyugati és északi részén élők sokfelé ébredhettek hóesésre, amely fokozatosan keletre helyeződött át. A többnyire apró pelyhekben helyenként erősebben, máshol gyengébben hulló hóból, helyenként már 4 centimétert meghaladó mennyiségű hó hullott.

A főváros térségében is sokfelé találkozhattunk, apró pelyhekben, változó intenzitással hulló hóval, melynek köszönhetően sokfelé fehér lepel alakult ki az utakon.

Az éjszaka folymán főként a keleti országrészben lehet további havazásra számítani, de elszórtan az országban máshol is előfordulhat még gyenge havazás. Reggelre helyenként az 5 centimétert is meghaladhatja a frissen hullott hó mennyisége.

A hőmérséklet holnap is mindenhol fagypont közelében alakul, így a most hulló hó szinte mindenhol megmarad.

Az útnak indulók óvatosan közlekedjenek, a helyenként havas, hókásás utak csúszósak lehetnek!