Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban egy alacsonynyomású rendszernek köszönhetően óriási eső zúdult az Egyesült Arab Emirátusok területére, több nagyvárosban is megbénítva a közúti közlekedést. A szomszédos országokban, Kuvaitban és Szaúd-Arábiában pedig a szokatlanul hideg idő okoz fennakadásokat.
Vágólapra másolva!

A két napig tartó esőzések után szerda délután végre gyengült a csapadéktevékenység az arab országban. Az elmúlt napok szokatlanul intenzív esőzése során 108 milliméter eső esett a térségben, aminek következtében számos út, lakónegyed és parkoló került víz alá.

Az esőnek látszólag örülnek az Arab-félsziget lakói, bár az elmúlt napok felhőszakadásai, közlekedési káoszt okoztak az országban, a munkahelyek és iskolák megközelítése szinte teljesen lehetetlenné vált. Az ott lakók beszámolói alapján másfél kilométeres út megtétele több mint 2 órát vett igénybe.

Katarban a szokatlanul alacsony, 7 fokos hőmérséklet mellett szintén kiadós esőzések zajlottak a napokban. Bahreinben mindössze 5 fokig emelkedett a levegő hőmérséklete. Itt a leghidegebbet egyébként 1964-ben mérték, amikor mindössze 2,7 fok volt. A szibériai eredetű hideg levegő hatására Kuvaitban, ahol júliusban és augusztusban gyakran még az 50 fokot is eléri a levegő hőmérséklete, most fagypont alatti értékeket mértek. Szaúd-Arábia időjárását is példátlan hideg jellemzi. A főváros, Rijád térségében szintén fagypont alá süllyedt a hőmérséklet, és az ország északi részén többfelé még havazott is.