Szombaton szép kiránduló idő

Vágólapra másolva!
A hét végén is folytatódik a változékony tavaszi időjárás. A hosszabb-rövidebb ideig tartó napsütés mellett elszórtan alakul ki gyenge eső, zápor. Az egész napos szabadtéri programokra a szombati nap lesz a legalkalmasabb.
Vágólapra másolva!

Pénteken borongós, esős időnk lesz, így akik a hét utolsó munkanapjára szabadtéri programot terveztek, inkább halasszák szombatra.

Szombaton délelőtt még elszórtan előfordulhat gyenge eső, zápor, délután viszont a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre mindenhol számítani lehet. Aki teheti a kellemes, napos időben mozduljon ki otthonról. Az ünnepi programok mellett, akár rövidebb sétát vagy kirándulást is érdemes tervezni. Vasárnap délutántól ugyanis ismét sokfelé lehet majd esőre, záporra számítani.

A tartósan enyhe, fagymentes időben számos növényen megindult a rügyfakadás, sőt a mandula már virágzik. A kert tulajdonosok a hétvégén elvégezhetik az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt elmaradt munkákat. A metszést hamarosan be kell fejezni, a kapásnövények magjainak elvetését sem érdemes halasztgatni.