Sokfelé havazott - tél a hegyekben

Vágólapra másolva!
Reggel az ország több pontján havazott, a magasabb területeket helyenként vastag hótakaró borítja. A hó nagy része napközben elolvad. A vasárnapi nagy csapadékhullám is vegyesen esőt és havat ígér, a jövő héten ismét sokfelé számíthatunk téli körülményekre.
Vágólapra másolva!

Bár már beköszöntött a csillagászati tavasz is, és a nappal már hosszabb mint az éjszaka, az időjárás mégis téli arcát mutatja, jobban, mint februárban. Az éjszakai heves esőzéseket követően a Dunántúlon, a főváros térségében és az Északi-középhegységben nagy területen fordult elő havazás. A hegyekben a hó megmaradt, helyenként tíz-húsz centis hótakaró képződött. A Bakony magasabban fekvő útszakaszain téli viszonyok alakultak ki.

Napközben nyugatról csökken a csapadékhajlam, és a hó a magasabb hegyek kivételével elolvad. Vasárnap kora estétől újabb intenzív csapadékhullám érkezik, de akkor keleten elsősorban esőre kell készülnünk, a Dunántúlon és az Északi-középhegység magasabb pontjain azonban hóesés is várható.

A jövő héten ismét erősít a téli idő, továbbra is szórványosan alakul ki hózápor. Az Alpok és Kárpátok síterepein máris vastagabb a hóréteg, mint bármikor az elmúlt tél folyamán.