Viharos éjszaka - felhőszakadás és tornádó Németországban

Vágólapra másolva!
A csütörtök éjszaka Németország északi részén átvonult vihart, a heves esőzések és erős szél mellett egy gyenge tornádó is kísérte. A lehullott nagy mennyiségű csapadék mellett az utakra és vonatsínekre dőlt fák is nehezítik a közlekedést.
Vágólapra másolva!

A Skandináv-félsziget déli része felett elhelyezkedő markáns ciklon és frontrendszere csütörtökön érte el Németország északi területeit.

A villámlásokkal, erős széllel és felhőszakadás szerű esőzéssel kísért vihar, Németország északi területein fákat döntött ki, a lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt pedig számos nagy forgalmú utat kellett lezárni, megbénítva ezzel a közlekedést.

Rothenburg környékén egy kisebb tornádó söpört végig, számos fát kidöntve. Egy ember könnyebben meg is sérült, amikor az egyik fa utójának tetejére esett. A sínekre dőlt fák miatt két vasúti vonalon is leállt a közlekedés, Rothenburg - Bremen és Bremen - Hannover között sem járnak a vonatok a leszakadt villanyvezetékek miatt.

Az éjszaka folyamán, Schleswig-Holstein környékén 60 milliméter, Bremenben ennél kevesebb 21 milliméter csapadék hullott.

A viharokat okozó ciklon a következő napokban is hatással lesz az ország időjárására, csapadékos, hűvös időt okoz a térségben.