Áradások Anglia déli részén

Vágólapra másolva!
Anglia időjárását már napok óta ciklonok teszik változékonnyá, őszies időjárást okozva a szigetországban. Kedden a reggeli órákban lehullott kiadós esőzések következtében, az ország déli részén szinte teljesen megbénult a közlekedés.
Vágólapra másolva!

A Brit-szigetek és a Skandináv-félsziget időjárását már napok óta egy több-középpontú ciklonrendszer alakítja. Így a térségben vasárnap óta kisebb-nagyobb megszakításokkal kiadós csapadék hullik.

Kedden reggel Anglia déli részén élők heves esőzésre ébredhettek, melynek következtében a Brit Meteorológiai Szolgálat Londonra és környékére riasztást adott ki.

A kedd reggeli esőzés alkalmával lehullott kiadós csapadék következtében a közlekedés az ország déli részében sok helyen teljesen megbénult. A felhőszakadás miatt több autópályát is le kellett zárni, mert az úton álló víz veszélyessé tette a közlekedést.

A vihar legintenzívebb szakaszában a lehullott nagy mennyiségű csapadék hirtelen áradást okozott North Walshamban, a víz pincéket, házakat és üzleteket árasztott el.

A viharos időjárás hirtelen vetett véget a jó időnek. A héten az Atlanti-óceán felöl egy újabb markáns ciklon éri el a szigetországot, így a hűvös, csapadékos, szeles, őszies időjárás tartósnak ígérkezik.