Vágólapra másolva!
A hétfői erős hidegfrontot követően néhány napra visszatér a nyári idő. A hajnalok hűvösek maradnak, de napközben a hét közepén már 30 fok meleg sem kizárt. A szabadtéri programokhoz és az őszi gyümölcsök beéréséhez különösen kedvez az ősz második hete, de sajnos a pollenkoncentráció ismét erős növekedésnek indul.
Vágólapra másolva!

Viharokkal érkező hidegfront vetett véget a szeptember eleji kánikulának. Amilyen gyorsan jött a hidegfront, olyan sebességgel távozik is. A még érésben lévő gyümölcsök számára jól jött a csapadék, a talaj nedvességtartalmának átmeneti növekedése éppen optimális az őszi mezőgazdasági munkák számára. Az elmúlt hetek kritikus pollenkoncentrációja néhány napra jelentősen csökkent.

Kedden már anticiklon épül fel a kontinens középső vidéke felett, így hazánkban is szikrázó napsütésre készülhetünk. A hűvös hajnalt követően a derült ég alatt gyorsan melegszik a levegő, és a hőmérséklet általában meghaladja a 25 fokot. Napközben igazi nyári hangulata lesz az időjárásnak, viszont az esti gyors lehűlés már megmutatja, melyik évszak kezdődött el.

Szerdán a nyugati, délnyugati megyékben 30 fokos hőség sem kizárt, felhő alig lesz az égen. Sajnos a pollenkoncentráció gyors növekedésnek indul, különösen a rendkívül allergén parlagfű és üröm pollenjei lesznek nagy koncentrációban a levegőben.

Tavaink vizének hőmérséklete már legfeljebb 21 fokot tud elérni, csak a kevésbé fázósak számára alkalmas a fürdőzésre. Kirándulásra, szabadtéri sportolásra kedvezőek a feltételek. A reggeli csúcsforgalomban a légszennyezettség viszonylag magas, ekkor nem ajánlott sétálni, kocogni, biciklizni a belvárosokban.

Csütörtökön átmenetileg felhősebb lesz az ég, pénteken ismét a napsütés lesz túlsúlyban. A nyári idő a számítások szerint nem tart sokáig. A hétvégén lehűlés kezdődik.