Vágólapra másolva!
Az Indiai-óceán térségében jelenleg két aktív trópusi vihar figyelhető meg, mindkettő az Afrika délkeleti partjainál elhelyezkedő Madagaszkár közelében. Az egyelőre még név nélküli, 09S jelű trópusi vihar a szigetország délnyugati részénél helyezkedik el, míg az Eric névre keresztelt vihar az északkeleti partok közelében húzódik.
Vágólapra másolva!

Az Indiai-óceán déli medencéjében a trópusi ciklonszezon általában októbertől áprilisig tart. A ciklonok által leggyakrabban érintett területek Afrika délkeleti része, Madagaszkár, Mauritius, Mozambik és Tanzánia.

Madagaszkár partjainak közelében jelenleg is két aktív trópusi vihar figyelhető meg. Az Eric nevet viselő trópusi ciklon a szigetország északkeleti részénél helyezkedik el, és az előrejelzések szerint végig az ország keleti partjainak közelében mozog majd. Jelenleg a viharban fújó 64 km/órás átlagos szélsebesség mellett 83 km/órás széllökéseket mérnek. Az Ericet kísérő heves esőzések miatt Madagaszkár keleti részén áradásoktól és földcsuszamlásoktól tartanak, az esőzések várhatóan a főváros, Antananarivo térségét is érintik majd.

A sziget nyugati részénél elhelyezkedő trópusi vihar egyelőre még nem kapott nevet. A Mozambiki-csatornában örvénylő ciklon az előrejelzések szerint napról napra egyre jobban megközelíti Madagaszkár térségét, így az ország nyugati részében is kiadós esőzésekre lehet számítani.