Heves viharok Argentínában

Vágólapra másolva!
A dél-amerikai ország időjárását egy több középpontú ciklon és a hozzá kapcsolódó frontok alakítják, heves esőzéseket okozva az ország középső területein. Az intenzív esőzésnek és a viharos szélnek eddig már 5 halálos áldozata van.
Vágólapra másolva!

Argentína időjárását egy nagy kiterjedésű, több középpontú ciklon és frontjai alakítják. Az ország középső területein heves záporok és zivatarok alakulnak ki, amelyek során óriási mennyiségű csapadék zúdul a térség városaira.

A Buenos Airestől északnyugatra található kisvárosban, Rosarióban az intenzív esőzés és a viharos, 90 km/óra feletti széllökések óriási károkat okoztak. Az erős szél villanyvezetékeket rongált meg és több száz fát kidöntött. A viharban legalább öt ember életét vesztette, 40-en megsérültek, és legalább 300 embert kellett kitelepíteni, adta hírül az ABC ausztrál köztelevízió.

Az argentin meteorológiai szolgálat szerint a következő napokban már nem kell ilyen erős viharokra számítani a térségben, de az intenzív esőzés a hét végéig még biztosan folytatódik.