Igazi síhétvége az országban

Vágólapra másolva!
A mostani hétvégén a kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően több hazai sípályát lehet használni, mint eddig bármikor eddig a télen. Természetes hóval az Északi-középhegység van a legjobban ellátva.
Vágólapra másolva!

Az idei síszezonban hazánkban jobbára csak a négy hóágyúzott síközpontot lehetett használni. A december végi, január eleji hosszú hideg periódus alatt Eplényben, Visegrádon, Mátraszentistvánon és a Kékesen készítettek megfelelő havat a hóágyúk. A többi pálya csak néhány napra nyitott ki.

A február közepi hétvégén azonban az Északi-középhegységben és a Pilisben meglévő 15-30 centis természetes hótakarónak köszönhetően jelentősen szaporodik a lehetőségek száma. A Dobogókőn és a Hideghegyen már a hét közepén vastag hóréteg alakult ki, Bánkút pedig a pénteki havazás során hozza be lemaradását. Ezeken kívül még számos kisebb sípálya is kinyithat az északi térségben.

Péntektől hétfőig 400 méter felett napközben is mindenütt fagyni fog, a hó nem olvad. Az időjárás változékonyan alakul, főként a Bükkben és a Zemplénben lesz további havazás. A Dunántúlon sok napsütésre lehet készülni.