Tikkasztó forróság a mediterrán térségben

Vágólapra másolva!
A kontinens déli területein már hetek óta tart a forró nyári idő. A nagy meleg marad a folytatásban is, Spanyolországban 40 fokos hőség várható.  
Vágólapra másolva!

A kontinens déli területeinek időjárását anticiklon alakítja. Az anticiklonban uralkodó leszálló légáramlatok felhőoszlató hatása miatt az érintett területeken túlnyomóan napos, száraz, meleg időjárás uralkodik.

A mediterrán országok mindegyikében kellemes, nyaralódiővel találkozhatunk.

Spanyolország déli részén Cordobában és Sevillában a hét első két napjában 39 fokig melegedett a levegő. Az előrejelzések szerint a következő napokban is folytatódik a forróság, és a hétvégén az ország déli részén helyenként a 40 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet. A főváros, Madrid sem lesz sokkal hűvösebb, ott a hét közben mért 35 fok körüli értékek után, hétvégére 38 fokos kánikula várható.

Olaszországban is nagyon szép, nyári idő van, de itt nem kell tartani szélsőségesen meleg napoktól. Az ország nagy részén a hőmérséklet az elmúlt napokban 28, 33 fok között alakult és a folytatás is hasonlóan alakul. A hétvégén a szikrázó napsütést még gomolyfelhők is alig zavarják, a délutáni órákban 29, 34 fokig melegszik majd a levegő.

Görögország is kiváló úti cél, az időjárásra nem lehet panasz. Az egész napos szikrázó napsütés mellett a hőmérséklet általában 35 fok körül alakul. Az előttünk álló napokban sem romlik el az idő, aki az Égei-tenger partjára utazik, sok napsütésre és kánikulára számíthat.