Igazi nyaralóidő vár a mediterrán térségben

Vágólapra másolva!
A mediterrán országok mindegyikében igazi forró, nyári idő várja a nyaralókat. A szikrázó napsütést még gomolyfelhők is alig zavarják, Spanyolország déli részén pedig akár 40 fokos hőséggel is találkozhatunk.
Vágólapra másolva!

A kontinens déli részének időjárását anticiklon alakítja. A magyasnyomású légköri képződmény területén a leszálló légáramlatok felhőoszlató hatása miatt szikrázó napsütés, száraz, meleg nyári időjárás alakult ki.

Spanyolországban a szikrázó napsütést még gomolyfelhők is alig zavarják. Egész héten kánikula várható, napról- napra melegszik az idő, a hét végére a hőmérséklet a középső és déli országrészben többfelé eléri a 40 fokot. A Földközi-tenger hőmérséklete 23, 25 fok között alakul, így nagy melegben kellemes felfrissülést nyújt.

A hozzánk közelebb fekvő déli országban, Olaszországban nem kell ilyen extrém melegre számítani. A zavartalan napsütésben 30, 35 fokig melegszik a levegő. A tengervíz hőmérséklete 24, 25 fok körül alakul.

Horvátország a nyaralók kedvelt uticélja, mivel elég közel van hazánkhoz, autóval is gyorsan el lehet érni a horvát tengerpartot. A következő napokban tökéletes nyaralóidő lesz, sok napsütésre van kilátás, amit csak átmeneti felhős időszakok zavarnak. A hőmérséklet 30 fok körül alakul. A térségben hétvégén elszórtan frissítő záporok, zivatarok alakulhatnak ki, de jelentős lehűlésre ekkor sem kell számítani.

Görögországban már hetek óta tart a kánikula, és rossz időre ezen a héten sem kell készülni. Az országban szinte mindenhol zavartalan, többórás napsütés várja a nyaralókat. A hét végig folyamatosan melegszik az idő, péntek, szombat lesz a hét legmelegebb napja, amikor a hőmérséklet 38, 40 fok körül alakul.