Vágólapra másolva!
Hétfőn jött létre a 2009-es szezon első trópusi ciklonja az atlanti térségben. A hétvégére a viharobjektum belsejében már 230 km/órás széllökésekre lehet számítani. Egyelőre a nyílt óceánon halad, az Egyesült Államok délkeleti partjaihoz közeledik.
Vágólapra másolva!

Viszonylag későn, augusztus 17-én, hétfőn alakult ki az első trópusi ciklon az Atlanti-óceán egyenlítőhöz közel eső vidékén. A Bill hurrikán kedden tovább erősödött, a legnagyobb széllökések már megközelítik a 200 km/órát. Kedden a Kis-Antilláktól nagyjából 1300 km-re keletre helyezkedett el. A nyílt óceánon északnyugati irányba halad, folyamatosan erősödik.

Az előrejelzések szerint pénteken a legnagyobb széllökések meghaladják a 230 km/órát, azaz a Bill hurrikán eléri a Saffir-Simpson skála szerinti 4-es kategóriát. Amíg a passzát szelek térségében van, továbbra is északnyugati irányba halad. Egyelőre még kérdéses hogy mennyire közelíti meg az Egyesült Államok délkeleti partvidékét, okoz-e károkat lakott területen? A hétvégén ugyanis magasabb szélességekre érve haladási iránya fokozatosan északi, északkeletire módosul, ahogy a mérsékelt övhöz közeledik.