Vágólapra másolva!
A reggeli csúcsforgalom idején hirtelen lehullott nagymennyiségű csapadék bénította meg az életet a török nagyvárosban, Isztambulban. 14 ember vesztette életét.
Vágólapra másolva!

Isztambul főútvonalát teljesen megbénította a szerda reggeli esőzés. Rövid idő leforgása alatt 55 millimétert meghaladó mennyiségű csapadék hullott le, éppen a reggeli csúcsforgalom idején. Összehasonlítás képen hazánkban ennyi csapadék általában egy hónap alatt esik, itt pedig mindössze néhány óra alatt zúdult le az egyhavi csapadékmennyiség.

Az esőzés óriási fennakadásokat okozott, az emberek többsége ugyanis munkába sietett, és az esőzés miatt járhatatlanná váltak a várost az ipari vidékekkel összekötő útjai, a reptérre vezető utak és a Görögországba vezető autópálya.

A lehullott csapadék több mint egy méter magasan hömpölygött az utakon az Isztambultól északra található kisvárosban Ikitelliben és környékén, a motorosok motorkerékpárjuk tetejére felmászva várták, hogy kimentsék őket. Az isztanbuli tűzoltók eddig 14 holtestet találtak, a helyi hírszolgálat, az Anatolia jelentései szerint.

A következő napokban a török meteorológusok további esőzéseket várnak az ország északnyugati területeire.