Trópusi depresszió tart Kína déli területei felé

Vágólapra másolva!
Szerdán a délelőtti órákban alakult ki a Dél- kínai-tenger térségében a Mujigae névre keresztelt trópusi depresszió. A vihar az előrejelzések szerint Kína déli részénél fogja elérni a szárazföldet csütörtök este.
Vágólapra másolva!

Szerdán a délelőtti órákban jelent a Mujigae nevet viselő trópusi depresszió a Dél-kínai-tenger felett. A csütörtök reggeli mérések szerint a viharobjektumban az átlagos szélsebesség eléri az 55 kilométer/órát, a széllökések pedig meghaladják a 70 kilométer/órát.

Az előrejelzések szerint a Mujigae még csütörtök délután eléri a Kína déli partjai mellett fekvő kis szigetet Hajnant, ahová várhatóan kiadós esőzések kíséretében érkezik meg. Miután átkel a szigeten, a vihar pénteken Kína legdélibb területeit súrolva eléri Vietnámot, a délkelet-ázsiai ország északi területein okozva további esőzéseket.

A jelenlegi modellfuttatások szerint a Mujigae a következő órákban sem erősödik tovább, így trópusi depresszióként éri majd el a lakott területeket. Mivel a szárazföld fölé érve megszűnik majd a nedvesség- és energia-utánpótlása, a trópusi depresszió valamelyest gyengül. A veszélyeztetett területeken élők így reménykedhetnek abban, hogy nagyobb károk nélkül megússzák a trópusi rendszer átvonulását.