Vágólapra másolva!
Egy markáns trópusi vihar érte el pénteken Vietnám középső vidékét. A rendkívül heves csapadékot adó időjárási objektum szerencsés módon kevéssel elkerülte a legsűrűbben lakott területeket.
Vágólapra másolva!

A Mujigae trópusi vihar a hét elején alakult ki a Fülöp-szigetek nyugati partvidéke mentén. A Dél-Kínai tengeren átkelve elérte a sekély, és ezért igen meleg tengerfelszínnel bíró Vietnami-öblöt. A meleg vízfelszín a vihar további erősödéséhez vezetett egészen a partot érésig. A Mujigae nem a heves széllökéseitől veszélyes, hiszen a 100 km/óra körüli széllökések a trópusi, szubtrópusi térségben nem számítanak szélsőségesnek. Ugyanakkor masszív felhőzete hatalmas mennyiségű nedvességet rejt, amelyet legintenzívebb formában a partvidéktől nem messze fekvő hegységek felett ad ki. Helyenként napi 150-200 mm csapadék hullik ki a Mujigae trópusi viharból, így a folyók gyors áradásnak indultak, sokfelé kiléptek medrükből.

Nagy szerencsére a vihar útja a legsűrűbben lakott területeket, a főváros térségét 100-150 km-re délre elkerüli, de még így is több felhőszakadás tört ki Ha Noi közelében.