A pénteki hidegfront mögött szombaton és vasárnap már naposabb lesz az időjárás jellege, és helyenként a május végét idézik a délutáni hőmérsékletek, hajnali fagyoktól sem kell tartani. Hétfőn késő délután markáns hidegfront hoz változást.   

14 NAPOS ELŐREJELZÉS

 

Este és éjszaka nyugat, északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és az északi és a nyugati határszél mentén kialakulhat kisebb eső, záporeső. Ugyanakkor délkeleten még jobbára derült marad az ég. A többnyire mérsékelt délnyugati szél csak helyenként élénkül meg. Késő este 10, 15 fok között alakul a hőmérséklet, holnap hajnalban 3, 8 fokot mérhetnek. .

Pénteken délelőtt jobbára erősen felhős lesz az ég, az északi országrészben és a Dunántúlon szórványosan, másutt helyenként fordulnak elő záporok, zivatarok. A nap második felében nyugat, északnyugat felől felszakadozik, kissé csökken a felhőzet, ott pár órás napsütés is várható. Az eleinte mérsékelt délnyugati szél délután a Dunántúlon többfelé megélénkül, a nyugati határszél mentén átmenetileg megerősödik. 14, 20 fok között tetőzik a hőmérséklet, északkeleten valószínűek az alacsonyabb értékek.

Szombaton a változóan, időnként erősen felhős ég mellett helyenként fordulnak elő átfutó záporok. Keleten hosszabb, nyugaton   rövidebb napos időszakok is várhatók. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. 18, 22 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap a délutáni gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap, legfeljebb északkeleten lehet jelentéktelen záporeső. Megélénkül a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 23 fok között alakul.

Hétfőn napos, száraz időre van kilátás a nap nagy részében, majd késő délutántól északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte a Kisalföldön szórványosan, majd egyre többfelé alakul ki záporeső, zivatar. Megerősödik az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 24 fok között alakul.

Kedden a nap első felében még erősen felhős időjárás ígérkezik elszórt esővel, záporesővel, majd délután a felhőátvonulásokat helyenként kísérik átfutó zápok. Erős lesz az északnyugati szél. 13, 18 fokra számíthatunk.

Szerdán délen jobbára napos időjárásra van kilátás, északon azonban megnövelszik a felhőzet, és ott elszórtan fordul elő kisebb eső, záporeső. Az északnyugati szél élénk lesz. 15, 20 fokra melegszik a levegő.