Orvosmeteorológia - javuló idő, gyenge frontokkal

Vágólapra másolva!
Szombaton még marad a borongós idő, csak keleten várható kevés napsütés. Vasárnap azonban már országszerte több órára előbújik a nap, és már csapadékra sem kell készülni. Szabadtéri programokat lehetőleg vasárnapra szervezz. Hétfőn is marad a száraz idő, több-kevesebb napsütéssel.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint az elkövetkező napokban gyenge hidegfronti hatásokra kell számítanod. Eleinte a még élénk, a Dunántúlon erős szél is okozhat fejfájásos, szédüléses panaszokat.

Szombaton gyenge hidegfronti terheli szervezetedet. Ha frontérzékeny vagy, fefájást, izomfájdalmakat tapasztalahtsz. A levegő hőmérséklete 15 fok körül alakul, nyugaton lesz hűvösebb az erős északi szélnek köszönhetően. Délelőtt várható még csapadék, és leginkább nyugaton, itt még szükség lesz az esernyőre. A keleti megyékben már száraz időre készülhetsz. Az élénk, helyenként erős északias szél is kivátlhat fejfájást, szédülés érzetet. A szabadtéri programok tervezésével inkább várjuk meg a vasárnapot. A közlekedők elsősorban a nyugati megyékben vizes, csúszós útszakaszokra készüljenek, óvatosan vezessenek. Reggel köd képződésére is fel kell készülnöd.

Vasárnap nem érvényesül fronthatás. Legyengül a légmozgás, kellemes őszi időre készülhetsz, több-kevesebb napsütéssel. Csapadékra már nem kell számítani, így ez a nap kedvez a kirándulásnak, bátran kimozdulhatsz a friss levegőre. Továbbra is 15 fok körül várható a csúcshőmérséklet. Hajnalban helyenként ismét köd képződik, óvatosan közlekedj az utakon, hiszen a ködös útszakaszokon hirtelen lecsökken a látástávolság.

Hétfőn ismét gyenge hidegfront érkezik. Fejfájást, szédülést, vérnyomás emelkedést, ízületi fájdalmakat tapasztalhatsz. Változóan felhős időre készülhetsz, de hosszabb-rövidebb időre ismét kisüt a nap. A gyenge szélben továbbra is 15 fok körül tetőzik a hőmérséklet, kellemes őszi nap áll előtted. Az esernyőt, esőkabátot sem kell elővenned. Ennek ellenére a réteges öltözet továbbra is ajánlott. Csúszós útszakaszok ugyan már nem várhatók, reggel azonban köd lassíthatja a közlekedést.