Orvosmeteorológia - vasárnaptól erős szelek

Vágólapra másolva!
A hétvégén változékony időnk lesz. Vasárnaptól erős szelek, melegfronti hatások okozhatnak panaszokat.
Vágólapra másolva!

Szombaton gyenge hidegfronti hatás várható, többfelé kell csapadékos időre számítani. A borongós, párás időben lehangoltabbak lehetünk. Napközben elég lesz egy őszi kabát, és érdemes esernyőt is magunkkal vinni. Azonban aki teheti, maradjon otthon, pihenje ki a hétköznapok fáradalmait. A légszennyezettség alacsony lesz, de a párás időben nem fogjuk frissnek érezni a levegőt. A közlekedők sokfelé esőtől nedves útszakaszokra, néhol ködfoltokra számíthatnak.

Vasárnap gyenge melegfront terhelheti szervezetünket. A reggeli ködös időben a kórokozók ismét támadásba lendülnek. Aki teheti, maradjon otthon a délelőtti órákban. A nap folytatásában főleg a Dunántúlon megerősödik a szél és több-kevesebb időre a nap is kisüt. Egy sétához mindenképp alkalmas lesz az idő. A légszennyezettség általában alacsony lesz.

Hétfőn a folytatódó melegfronti hatásra és az erős szélre többen fejfájással reagálhatnak. A közlekedők legyenek óvatosak, időnként viharos széllökések ronthatják a menetstabilitást. Enyhe marad az idő, délen továbbra is 10 fok feletti hőmérsékletekkel. A levegőben a kórokozók koncentrációja átmenetileg csökken, várhatóan kisebb lesz a fertőzésveszély.