Orvosmeteorológia - szombaton hidegfronti hatás várható

Vágólapra másolva!
A hétvégén csak kevés napsütésben lesz részünk, helyenként tartósan ködös marad az idő. A borongós idő hangulatunkon is nyomot hagyhat.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül, míg vasárnap fronthatás már nem várható. Szombaton élénk lesz a légmozgás, ami a fokozottan érzékenyeknél szédülést, fejfájást válthat ki, valamint ingerlékenység, koncentrációs zavarok is felléphetnek a front miatt. A nappali felmelegedés mérséklődik, öltözzünk rétegesen, melegen. Kesztyűt, sapkát, sálat is vegyünk. Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, növeljük a vitaminbevitelt.

Szombaton gyenge hidegfronti hatás terheli a szervezetet. A frontérzékenyek fejfájást, ízületi és izomfájdalmakat tapasztalhatnak. Reggel ködfoltok lassíthatják a közlekedést. Ismét borongós időnk lesz, rövid napos időszakokra inkább délután számíthatunk. A légszennyezettség csökkenésnek indul.

Vasárnap számottevő fronthatás nem várható. Hajnalban helyenként fagypont alá csökken a hőmérséklet. A nyugati megyékben borús, tartósan ködös időre készülhetünk, máshol rövidebb-hosszabb időre előbukkan a nap.

Hétfőn amellett, hogy folytatódik a télies időjárás, egy gyenge melegfront érinti a Kárpát-medence térségét. Hatására fejfájás, fáradékonyság jelentkezhet. A borongós, szürke idő hangulatunkra is rányomja bélyegét.